Långa lördag, 30 km i solsken

Strålande solsken och sopade gator. Löpning var helt klart det enda rätta en dag som denna. 

Efter 12,5 km med Running Finland var det dags för mig att vända hemåt. Istället för fågelvägen tog jag en omväg via Westend, Hagalund, Mankans och sist men inte minst Kilo. Mr Garmin hann nätt och jämt visa 30 K innan han dog tysta döden.

Som jag sprang försökte jag känna efter hur kroppen kände sig och här är mina tankar i korthet:

Första 10 km går lätt och pulsen är jämn. Då jag ska vika av vid 12,5 km och fortsätta på egen hand känns steget plötsligt tyngre. Några kilometer senare inser jag att jag omedvetet ökat från 6:30 fart till 5:30. Fram till 20 km håller jag jämn fart och steget rullar lätt. Vid 25 km upplever jag en viss stramhet i baklåren. I takt med att kroppen tröttnat har jag förlorat fokus på löptekniken och hållningen har blivit mer sittande. Stannar vid trafikljusen för att stretcha och upplever att benen genast känns lättare. Samtidigt ser jag små söta tussilagon – våren är verkligen på gång!

Resten av färden lägger jag stor fokus vid hållningen. Håller huvudet högt, slappar av i axlarna, skjuter fram höften och försöker undvika att lägga i hälen. Då man är som tröttast lönar det sig att fokusera på löptekniken för det är nu kroppen tar stryk!

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC       

Min väska från Camelback har än så länge fungerat okej. Har problem med att få den att sitta bra. Många gånger är jag tvungen att justera den under färden så att den inte åker upp och ner.

Ser ni det där blå i yttre fickan på väskan? Gissa vad det är? Jo, det är den där dunjackan från Röhnisch som jag testade. Den väger ungefär som ett paket näsdukar, men är otroligt skön och varm nu på våren – en jacka som jag kommer att använda många år framöver! Lika snygg till jeans som till träningstights.

4 Replies to “Långa lördag, 30 km i solsken”

  1. Hittade av misstag en ventil på munstycket på min camelback som reglerar flödet i slangen. Kan din av misstag ha åkt i fel läge och det därför blivit tungt att suga i den?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s