Sockerfällan

Vill ha fliiiingor… Jag vill ha fliiingor!
Själv är jag inte alls speciellt förtjust i flingor. Förknippar flingor med hotellfrukost – precis som croissanter, nutella och marmelad. Idag gav jag ändå efter och handlade hem otyget. 
Erkänner att jag ratade butikens eget märke och gick raka vägen fram till hyllan där samtliga paket Kelloggs All Bran stod uppradade. Förpackningarna med alla snitsiga slogans och diverse utmärkelser fick mig att välja ett paketet. Kollade innehållet och såg att näringsinnehållet var helt upp åt väggarna. 20 % av innehållet bestod av socker! 
Kollade in det där fula paketet av kedjans eget sortiment och insåg att det innehöll knappa halva mängden socker. Det är fortfarande för mycket socker för att kallas hälsosamt, men bra mycket bättre och mycket billigare. Det enda jag gick miste om var den glossiga förpackningen och den där snitsiga säljtexten. 
Som godis!

3 Replies to “Sockerfällan”

  1. Åh, jag bara ogillar tanken att behöva gå förbi dendär hyllan i butiken 😛 Blir lika less varje gång jag ska köpa müsli, nästintill hopplöst att få tag i osockrad! Visst, jag gör egen, men ibland är det skönt att någon annan har mixat ihop blandningen och satt färdigt på påse åt mej…

    Extra sorgligt tycker jag det är att så många är totalt omedvetna om sockermängden i flingor, müsli och många andra livsmedel. Får ibland lite rebelliska tankar som att gå runt i affären och spänna upp avspärrningsband och hänga upp skyltar med dödskallar på – men så är jag inte riktigt klok heller 😀

    1. Hehe… jag måste erkänna att jag är den där som många gånger plockar varor i korgen utan att dessvärre fundera över innehållet. Det är en intressant frågeställning det där – är det vi konsumenter som gör att butikerna tar in varor och att industrin tillverkar dem. Eller är det industrin som dikterar vad som ska finnas i butikshyllan och styr oss till att köpa vad de vill att vi ska köpa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s