ABC för transport

Jag är definitivt inget proffs som Snorkkis och Andréa, men jag har kommit en bit på vägen.

Anna bad mig skriva om allt det där praktiska kring transportlöpning så jag valde att skriva ner hur jag brukar göra.

Kvällen innan ställer jag fram precis allt jag ska ha på mig följande morgon. Kläderna viker jag i rätt ordning. Min camelback packar jag med nödvändiga saker (kort, nycklar, underkläder, telefon) och ställer vid ytterdörren, liksom skorna, Garmin, handskar och radion.

Eftersom jag har som mål att sitta vid mitt skrivbord senast kl. 08, så väljer jag att vakna 05:50, för att ge mig av kl. 06. Jag springer 15 km till jobb, varefter jag duschar och byter om. På jobb har jag i mitt skåp några ombyten kläder, smink, handduk och skor. (Samtidigt som jag skriver detta, inser jag att jag behöver ta med mig fler ombyten till jobb).

Kläderna hänger jag på tork i omklädningsrummet.
På jobb har jag också kläder och skor för inomhusträning, eftersom jag har tillgång till kontorsbyggnadens gym samt extra kläder och skor för extempore pass (det har hänt att jag valt att springa hem från jobb och lämnat bilen på parkeringsplatsen).

I mitt skåp förvarar jag kontorskläder, smink, handduk etc.

Jag har fördelen att jobba i ett kontorskomplex där det serveras frukostbuffé och lunch. Jag behöver således inte fundera över vad jag ska äta. De sociala utrymmena fungerar likaså klanderfritt. Alla förutsättningar att springa och cykla alltså!

På väg upp till kontoret köper jag med mig gröt och ägg (1,60 euro) eller smörgåsar (2,75 euro) som jag äter framför datorn samtidigt som jag läser mailen. 

Lunchen består alltid av 2/3 delar sallad och 1/3 varm mat. Idag valde jag hamburgare och klyftpotatis. Hamburgarbiffen ligger begraven under lök och saltgurka. Kunde inte vara mer nöjd med lunchen – brett urval och fräscht salladsbord (om lite tråkigt).

Hemvägen går som en dans då solen skiner. Den kalla blåsten får mina ögon att tåras – någon som har några tips? Vill helst inte springa med slalomglasögon!

På jobb behöver du alltså ha:

 • jobbkläder, inklusive underkläder och strumpor
 • handduk, duschgelé, deodorant, lotion, smink, hårborste, osv.
 • jobbskor
 • eventuell jacka och ytterskor ifall du behöver sköta ärenden utanför kontoret dagtid

Med dig i väskan behöver du ha:

 • nycklar, mobil, plånbok och annat du behöver under dagen

Satsa på:

 • en bra väska som sitter
 • och plocka alltid fram allt du behöver kvällen innan! Planering är avgörande!

10 Replies to “ABC för transport”

 1. Härligt med transportlöpning! Det kräver ju lite planering att springa till jobbet. Jag gjorde det en del förut när jag jobbade på kontor och det är ju väldigt tidseffektivt måste jag säga… mindre roligt då det allt som oftast hände att jag glömde ngt viktigt som handduk, underkläder etc…

 2. Transportlöpning är numera mitt enda sätt att få springa. Resten av tiden äts upp av jobb, familj och instruerande. Jag har dock bara sex ynka km till både gymmet och jobbet, vilket iof innebär att jag kan springa tur och retur utan problem. Just nu råder det dock arktisk kyla på över minus 10 både morgon och kväll och transportlöpningen har byts ut mot cykel.

 3. hehe… inte kul att behöva ta på sig svettiga underkläder. Det har nog hänt åt mig att jag torkat mig med pappershanddukar efter duschen på jobb 🙂 På nuvarande jobbet har vi dock extra handdukar på lager 🙂

 4. Nja… Jag är själv sugen på en lite rymligare väska från Salomon, som man tar på sig som en väst. Den jag har från Camelback rymmer rätt så lite och är enligt mig sjukt dyr.Kolla snorkkis.se. Hon har skrivit utförliga inlägg om ryggor 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s