Grävde min egen grop

Borde varit tyst
Som jag skrivit sådär snusförnuftigt att man måste passa på att utnyttja tiden maximalt, var det som om alla världens to-do:s och dead lines ramlade över mig på en och samma gång.

Vaknar tidigt, för barnen till dagis tidigt, jobbar länge, hämtar barnen sent, umgås och myser med barn, nattar barn och så fortsätter jag arbeta. Så någon tid över för någon träning existerar inte. Och även om jag idag hade en liten lucka för eventuellt snabbpass, så totalvägrade Viktor för ovanlighetens skull följa med, samtidigt som Amanda med vädjande röst bad mig stanna hemma.

Så då blev det som det blev och därför sitter jag framför datorn osprungen, då klockan precis slår midnatt. Jobbet jag tänkt göra blev inte klart och de där artiklarna som jag borde ha skrivit är oskrivna. Om dryga sex timmar ringer klockan igen så jag gissar det är läge att säga godnatt!

Ensam
Eftersom M är iväg på träningsläger är vardagen lite mer kaotisk än vanligt. Ändå hinner vi med det mesta. Vi har pannkakskalas med grannar, går promenader till butiken och snickrar ihop möbler. Det händer en hel del då katten är borta…

Det gäller att hålla reda på väskorna på morgonen. Sex väskor på tre personer är standard då vi ger oss av till jobb och dagis.

Det fanns ingen tid att spilla då det stod gympa på agendan. Valde att köpa med middag till barnen från jobbets restaurang. Kändes lite bättre att servera dem riktig mat istället för hamburgare och pommes. Ändå skämdes jag nog eftersom jag visste att övriga föräldrar hämtat sina barn i tid från dagis och förskolan, för att kunna äta middag hemma i god tid innan kvällsaktiviteter. Gissar jag inte blir nominerad till årets mamma. Men barnen var hur som helst nöjda och åt upp varenda liten smula!

4 Replies to “Grävde min egen grop”

  1. Känn dig inte dålig! Vem har sagt att de som hämtar barnen litet tidigare från dagis inte håsar och gastar och skriker där hemma då de har bråttom att greja mat och komma iväg? Måla inte upp en bild där alla andra har en idyll och du är ett monster.Jag hade också väldigt ofta dåligt samvete för att jag hörde till de sista som hämtade från dagis. Döm om min förvåning då jag märkte att om jag kom till dagis bara 15 minuter tidigare så var nästan alla barnen där. Det är alltså inom en väldigt liten tidsmarginal som de flesta barn blir hämtade. Dina är alltså inte på dagis särskilt mycket längre än de andra. De tar nog inte skada!Och tänkt på dethär kloka citatet: What other people think of you is none of your business. Du vet ju med dig att du tar mycket bra hand om dina barn.

  2. Du har säkert rätt. Och ska jag vara riktigt ärlig med mig själv så ändrar situationen så fort det blir vår och M får nya dagordning. Och de gnäller ju aldrig då jag hämtar dem, utan springer emot glada och nöjda. Så visst! Och det är nog bara i mitt huvud som jag målar upp bilden att jag är dålig som hämtar sent. Innerst inne så är jag helt övertygad om att jag är en bra mamma för just mina barn 🙂 Du har rätt! Ska sluta ojja mig!

  3. Oj, min mening var inte alls att säga att du ojjar dig. Jag ville tvärtom peppa dig och trösta dig, för du är i ett livsskede då man så lätt tröttar ut sig själv med att låta sig slitas hit och dit, främst av sina egna krav och förväntningar. Du är bra, så låt inte dendär rösten i huvudet antyda att du inte är det! Det var så jag menade 🙂

  4. Du har så rätt! Allt är i ens eget huvud! Man borde springa, man borde baka bröd, man borde äta hälsosamt, man borde läsa sagor, man borde läsa romaner själv, man borde följa med twitter, fb och bloggar, man borde se på aktuella samhällsprogram, man borde ta hand om sitt äktenskap, man borde vara en härlig fruga, man borde resa, man borde spara pengar, man borde flytta, man borde planera långsiktigt, man borde byta jobb, man borde stanna kvar och samla erfarenhet, man borde tagga ner och ta det lugnt, man borde göra karriär, man borde städa… Näe… måste man det? Jo det måste man ju för man borde ju kunna bjuda över extemporegäster när som helst på dygnet! Åh suck!!Tack för din kommentar! Den värmer! Och den hjälper! Alla dessa borden är bara i mitt eget huvud! 🙂 Och jag gissar att jag inte är den enda på jorden som känner så 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s