Tid, träning och tajming

Tid för träning är inget man får serverat – det är något man själv måste fixa
Eftermiddagen gick över förväntan. Var hemma från jobb en halv timme tidigare än planerat och passade således på att hämta hem en glad Viktor från dagis tidigare än normalt. Eftersom Amanda gått hem med en kompis efter förskolan passade jag och Viktor på att ge oss ut på en löprunda.
Just idag var dock benen tröttare än vanligt och andningen ansträngd. Det pratglada och frågvisa sällskapet gjorde också sitt. Nio kilometer kändes som trettiotvå och som vi plockade upp Amanda på hemvägen kände jag mig mer eller mindre som en urvattnad trasa. Ändå är jag glad att jag passade på att ta mig ut, för hur trött jag än var kändes det bra efteråt då dagens träning var avklarad. Träning kan inte alltid vara skönt, lätt, mysigt och trevligt!
Ursäkter och bortförklaringar
Ofta bortförklarar vi saker som blir ogjorda genom att hänvisa till tidsbrist. Det här gäller såväl i arbetslivet som privat. Lika ofta handlar det ändå om hur vi prioriterar. Den överloppstid jag fick idag kunde jag lika väl spenderat i en butik, på biblioteket eller sittandes hemma framför tv:n. Just idag valde jag löpning. Jag kommer framöver att försöka tillämpa samma tankegång då det gäller jobbet. Tidstjuvar och inneffektiv tidshantering behöver helt enkelt ses över.
Har ni några tidstjuvar som ni helst skulle vilja eliminera?

14 Replies to “Tid, träning och tajming”

  1. Fin bild. Just do it! Det räcker att tänka så och vips har man tränat. Istället för att gå och vela, fundera om man ska eller inte. Kör och vila sen

  2. håller med, jättefin blid 🙂 och visst är det så, fast man gillar träning så är inte alla turer/pass roliga och sköna, ibland är det bara motigt och tungt men oftast skönt när det är gjort iaf 🙂 min största tidstjuv…att jag älskar att kolla på serier! det tar en del tid:)

  3. Som så många andra måste jag säga att jag störtdiggar bilden! Så fräscha och glada ni är 🙂 Bra skrivet också…! Jag känner också att jag bortförklarar för mycket ("kan"inte träna då jag är ensam med en ettåring..Idag somnade hon 20.Har du tips på hur du skulle träna då, jag är "fast" här hemma?

  4. hehe 🙂 Det är nog unge herrn som står för charmen! Alltså det där med att träna hemma är jag urusel på! Tänker alltid att nu ska jag banne mig träna framför tv.n. Det slutar med att jag står i plankan och så faller jag till slut ner på golvet och somnar… 🙂 Mitt tips är att du tar tjejen med dig ut i vagnen. Jag springer alltid iväg och så snackar vi hela vägen – typ se där kommer en lastbil. Ser du någon ekorre osv. Och att ha mellis med sig är populärt. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s