Långpass som inte kan kallas långpass

När är långpass ett långpass?

För någon handlar det om kilometer, medan någon annan räknar tid. Hur många kilometer eller hur länge ett pass bör fortgå för att kallas långpass tycker jag långt beror på hur långt eller hur länge man springer då man springer kortare pass. 

Långpass betyder för mig 90 min löpning eller mer, alternativt allt över 16-20 km. Om jag springer till jobb skrapar jag ihop 15 km. Det räknar jag under inga omständigheter som långpass, även om jag i normalfall brukar hålla mig till 8-10 km. Springer jag däremot till och från jobb blir det 30 km och då har jag kvalificerat mig till långt.
Dagens 16 km med tjejerna blev där lite mitt emellan. Inte kort, men inte heller långt. Hade jag fortsatt i 4 km till hade jag definitivt prickat rätt, men nu nådde jag inte riktigt ända fram.
Samtidigt har jag under vintern blivit snällare mot mig själv. Kanske har jag mognat eller kanske jag äntligen har insett meningen med löpning och träning. Det att dagens tänkta tjugo inte sprack spelar egentligen inte så stor roll. Långt uteblev, men det stoppar mig inte att tänka att jag sprang längre. 
Förfest
Löpning fungerar lite som terapi. Återkommande teman är kanske inte så otippat relationer, jobb, bekymmer, träning, mål, drömmar – livet helt enkelt! Egentligen kan man jämföra träningen under hela året med förfester. Festerna utgör i sin tur de där målen som man kanske ställt sig! Men precis som då det kommer till party så är oftast förfesterna roligast. Det är då man har tid att snacka, umgås och planera stort. Då det väl är dags för fest skingras man ofta. Vissa vissnar fort, medan andra kör sitt eget race. Då det är dags för återhämtning (läs dagen efter) samlas man åter igen för att dela erfarenheter, jämföra och planera framåt. Själv gillar jag förfesterna bäst. Också då det kommer till party!
Vi verkligen njöt av att springa i solskenet idag! Idamari och Anna ställer sig snällt på rad då det är dags att dokumentera hela härligheten!

Salomon, Icebug, Salmon. Idag var det två mot en!

Anna bjuder till! Tack Anna för alla dina goda råd och synpunkter!

Som vi sprang diskuterade vi det faktum att vi knappast någonsin skulle ha träffats och umgåtts om det inte varit för vårt gemensamma intresse löpning! Tänk så fantastiskt att något så enkelt kan göra att man lär känna en massa nya intressanta människor! 

12 Replies to “Långpass som inte kan kallas långpass”

  1. ni verkar ha haft en härlig länk 🙂 långpass ja… jag kopplar det ofta till en sådan där tillräckligt lång o tillräckligt lugn länk som bygger upp grunduthålligheten. oftast 90 min+. men det är väl individuellt?

  2. Vilka underbara foton. Löparglädje! :-)Det där är (som du säger) individuellt. Jag har vid enstaka tillfällen (när jag varit mittemellan) skrivit "kortare långpass". Det måste väl funka? Hehe! 😀

  3. Det var ett jättetrevligt pass, bra väder och sällskap! 🙂 Jag slutade på 23km så för mig var det mitt längsta långpass hittills!

  4. Mmm… ändå känns det som att det där med tjugo för många verkar vara en gräns. Som att allt under inte vore tillräckligt långt. Det är nog individuellt, precis som du skriver. Jag menar om man så gott som alltid springer 6 km och så plötsligt en dag springer 12 km – då är ju det långpass! Dubbelt så långt i varje fall!

  5. Men Michaela – min mameluckrumpa vill inte vara med på bild!! suck.tack för härligt pass idag – blev 18 för mig, fortsatte en liten runda hemöver. Nu är jag TRÖTT. Heja Idamari som satte PB!

  6. Tack Johanna! Jo det är roligt med löpsällskap, eller jag skulle nästan säga att det är avgörande för mig för att jag skall orka hålla på. Snart har jag sprungit regelbundet i ett år och den goda starten fick jag av dig i Vasas vassaste. Hoppas att ni kommer igång igen i vår! (Gruppen alltså, du själv springer ju förstås oavsett…)

  7. Vill bara säga att farten är lika viktig som tiden eller killäometrarna. På ett långpass brukar man ju springa saktare. Och ofta ska det väl vara en betydlig skillnad. Jag tycker det glöms väldigt ofta och många springer på 10 km i samma fart som 20 km? Eller har jag helt enkelt uppfattat fel?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s