Bästa dagen år 2013

Från sjukdom och elände till solsken och lycka

Då dagen börjar med sovmorgon och fortsätter med brunch kan den inte bli annat än bra! 
Om någon hade sagt åt mig igår att söndagen kommer att bli bästa dagen på länge hade jag troligtvis fnyst och skakat på huvudet. Men så gick det som det gick och allt bara vände! 
Vågade inte mig ut på vare sig kort- eller långpass, men tänkte att en pytterunda på skidor med barnen nog skulle gå an. Vi tog oss till Oitans friluftscenter, men efter att ha fastnat med bilen bland 200 000 andra bilister som också tänkt samma tanke som oss fick jag spader. Rattade bort bilen från folkmassan för vem vill åka skidor i en myrstack?
Vi stannade vid Tavastby gård och gav oss ut på måfå över åkrarna. Folkmassor och friluftsliv går inte riktigt ihop i min värld.
Rekord
En kilometer blev snart till två, som blev till tre och sedan fyra. 

Den där pulkan som M tyckte var både otymplig och onödig har visat sig vara det bästa man kan ha. Har otaliga gånger fraktat barn till och från dagis med detta fantastiska transportmedel. Minst lika många gånger har jag släpat hem både matkassar och barn från närbutiken. Och för att verkligen utnyttja pulkan maximalt används den numera också som en andra badbalja då båda barnen inte ryms i badbalja nr.1.
 
Efter ett par kilometer kom vi fram till en skylt och ett spår. Efter att vi försäkrat oss om att hemnycklarna var i fickan och inte i bilen bestämde vi oss för att åka skidor hem!

Varm kakao och glögg smakar godast utomhus!

 
Vår egen triumfbåge! 

Det här var dagen då Amanda åkte rekordlångt – nästan 9 km! Och så gick vi hem från spåret så tian sprack utan tvekan! Senare på kvällen fick vi lov att åka och hämta bilen där vi lämnat den. 

12 Replies to “Bästa dagen år 2013”

  1. Vilken fin dag ni fick! Om man åker bara några kilometer vidare från Oitans (där det ALLTID är alldeles för mycket folk enligt mig) kommer man till Pirttimäki friluftsområde som är betydligt lugnare men så mycket mysigare än Oitans, där finns ett ljuvligt kafé med hembakta bullar och möjighet att grilla korv både inne i en gammal stuga eller ute, fina skidspår och då snön smält en jättefin lekpark (eller egentligen ett utomhus "gym", roligt för alla åldrar). Rekommenderar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s