Träningsprogram inför Stockholm marathon och ultra

I väntan på det nya träningsprogrammet kommer jag att köra följande upplägg de närmaste veckorna:

Träning 4-5 ggr i veckan varav

  • ett till två långpass (transportlöpning till och från jobb, dvs 2*15 km/dag) De här sträckorna kommer jag att långt att lyssna till kroppen. Allt mellan 5:30-7:00 min/km är klart godkänt.
  • ett fartpass (korta/långa intervaller, backträning) 8-10 km. Här kommer jag att fokusera på att pressa ner intervallerna till 4:15-4:30, d.v.s. 40-60 minuter träningstid är det jag kommer att sikta mot.
  • två återhämtningspass eller så kallade kafferep 8-15 km. Dessa kommer jag med fördel att springa utan klocka. Troligtvis kommer farten att ligga vid 6 min/km.
Under viloveckorna kommer jag att springa 46 km, medan jag under de tyngre veckorna kommer upp till 100 km i veckan. 
Det känns ungefär som att jag precis städat rent skrivbordet – känns bra med riktlinjer!

16 Replies to “Träningsprogram inför Stockholm marathon och ultra”

  1. Men allvarligt, du är ju värsta übermänniskan! Jag fick lov att läsa inlägget tre gånger för jag tänkte "vilovecka 46 kilometer".. det kan ju bara inte stämma. Alltså jag som var så stolt över mig själv inser ju att jag är ljusår ifrån bra form. Jag menar jag vet inte ens om jag skulle klara av att ha din vilovecka som mitt hårdaste träningsmål.Hur länge har du tränat? Jag blir SÅÅÅÅÅÅÅÅ imponerad!

  2. nejnejnej… det är jag inte alls! Du är stenhård som håller dig från socker, etemjöl och gud vet vad allt! Du ska vara stolt över dig själv! Det är jag!Jag började träna då min Viktor var 4 månader och han fyllde nyss 3 år… så nästan 3 år har jag tränat!

  3. J tyvärr har jag inte möjlighet att spika några träningdagar eftersom allt beror på mitt jobb och M:s jobb. Och ungarnas fritidsintressen också förstås! Men visst. Långpass kommer jag att köra mitt i veckan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s