Motivation att orka träna

Olika människor – olika behov
Någon tränar kanske för att hon eller han vill minska i vikt, medan någon annan tränar för att orka med vardagen. Själv tränar jag för att jag insett att det fått mig att må bra!
Tidigare funderade jag mycket på min vikt och oroade mig för vad jag får och inte får äta. Nu funderar de istället på jobbet hur jag kan äta så mycket mat. Mat är gott – löpning gör gott, d.v.s. the winner takes it all!
Att påstå att jag skulle springa för att få äta skulle dock vara helt fel! Jag springer främst för att jag genom löpningen får tid för mig själv och tillsammans med vänner. Jag kunde lika gärna träffa vännerna över ett glas vin, men det blir så mycket billigare och framförallt så mycket hälsosammare i långa loppet att hålla kafferep samtidigt som man rör på sig!
Just ikväll blev det 8,6 km tillsammans med grannfrun. Vi lunkade på i 6 min/km fart samtidigt som vi snackade jobb, relationer och stalkers. Kändes härligt att kunna ge sig ut medan det ännu var ljust utomhus.

Längtar efter asfalt! Längtar efter nya löpskor!

Som jag kom hem från löppasset gick hela familjen raka vägen till skridskobanan för att spela hockey. Vi tjejer vann över killarna med 8-3 och jublet var nästintill öronbedövande efter varje mål! Åkte hockare precis som vanligt och innan det var dags att ge sig av hem igen skrek både Amanda och hennes kompis att de ville ha hockare precis som jag. Inombords jublade jag – med hockare lär man sig åka rätt!

8 Replies to “Motivation att orka träna”

  1. Jag mår så vansinnigt bra av att springa och vara ute, så därför gör jag det. Egentligen är jag en bekväm soffpotatis, har alltid avskytt organiserad idrottsverksamhet och är inte fysiskt begåvad på något sätt. När jag springer gör jag det för mig själv och känner inte (för det mesta) att jag är tvungen att vara bra på det.Började springa ursprungligen för att få starkare ben för slalomskidning, men efter att jag börjat springa har inte jag haft tid att skida slalom mera 😉 så kan det gå!

  2. Jag tränar för att det är så fruktansvärt KUL och det är även det som håller mej motiverad och inspirerad. Den dagen det inte känns rätt i hjärtat att sticka ut och träna så måste jag göra något annat, att göra "bara för att" eller av att gå ner i vikt eller nåt sånt funkar inte alls för mej. Glädjen måste komma inifrån och jag vill längta ut till passen 🙂

  3. LYCKA ÄR…att ha en grannfru (och en familj!) som din! :)Jag tog mig också en funderare häromdan då jag svarade på en undersökning där det frågades varför man tränar. För att må bra, svarade jag. De andra alternativen var att gå ner i vikt, få muskler, osv…Men just nu då jag inte kan träna så mycket så märker jag speciellt hur bra jag mår av att träna- vad det gör åt självkänslan ("det här kan jag, det här mår jag bäst av!!" Det om nåt är skönt!

  4. Vi är rätt så många som fastnat vid just löpning vid "vuxen ålder" 🙂 De första gångerna man ger sig ut så känns det mer eller mindre som ett måste, men sedan… Sedan är man fast!

  5. Jo den där vågen kunde man lika bra slänga. Så länge man rör på sig så visar den ändå så gott som samma. Och om inte annat så säger ju nog byxlinningen där det är dags att se över sina vanor. Hur "fult" det än är att prata vikt och kropp så är det ändå viktigt. Det är skrämmande att läsa om hur stor procent av befolkningen som är överviktiga! Också barn!

  6. hahaha… Är inte så säker. Men kul är det nog på gården :)Det är härligt att du har morföräldrarna nära så att du kommer iväg på egen hand ibland. Och på våren då snön smultit kan du ju alltid plocka fram vagnen. Alla barn trivs ju ändå inte i vagnen tyvärr, så jag vet att jag haft tur med Viktor. Samtidigt har de här springturerna med vagnen knutit mig och Viktor samman på ett alldeles speciellt sätt. Vi har fått vår egen tid!På samma sätt brukar jag och Amanda ha egen tid – men då blir det i form av cykelutfärd eller surprise, surprise Shopping 🙂 Hon älskar loppisbesök 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s