Tre gånger Viktor

Vi är som bäst inne i en fas då vardagen långt går ut på att lyssna till trots, skrik och gråt. Medan Amanda är snäll som ett ljus och kan himla med ögonen i samförstånd, lever den här lille mannen rövare.
Han genomgår helt klart en frigörelseprocess. Plötsligt vill han klara av allt själv. Om någon hjälper honom mot hans vilja ställer han sig på tvären och vägrar röra sig. Jag, kan själv, jaska och nej är är begrepp som känns rätt så utnötta just nu. 
Samtidigt kan han vara så liten och så i behov av tröst att man smälter. Få är de nätter jag inte vaknar till små tassande fötter som kommer in i mitt och M:s sovrum. 
Han håller på att bli stor och jag har svårt att acceptera att min lilla bebis inte längre är så liten.
Då jag inte längre räcker till
Jag har börjat inse att min kunskap beträffande fotboll inte alltid räcker till.Vad heter han, vad visar domaren, vad skriker han, varför har Wallu vit blus… Frågorna haglar och jag har inte alltid svar att ge. Behöver läsa på eller så behöver sätta mig bredvid någon som har stenkoll. 
Idag besökte vi loppis och kollade på fotboll

2 Replies to “Tre gånger Viktor”

  1. Åh, känner IGEN det där! Styrka till er, och ja visst ÄR det svårt att greppa att små bebisar helt plötsligt blir självständiga (argsinta)(och superglada) små personer 🙂

  2. hehe… jo jag tänkte på det att jag under senaste tiden skrivit en hel del om argsint liten Viktor. Det är så svårt att förstå att min lilla bebis inte längre är bebis. Så svårt! Saknar redan! Men jag tröstar mig med att eftersom han är trotsig nu så kanske är lugn sedan i tonåren. (är illa ute med Amanda alltså 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s