t/r 30 km

Tyngst innan passet
Som väckarklockan ringde 06 på morgonen kände jag mig väl inte direkt pigg och fräsch. Klädde mig snabbt och stängde försiktigt ytterdörren så jag inte skulle väcka övriga familjen. 
M hade varit vänlig nog att printa ut åt mig en karta kvällen innan så jag slapp springa på måfå. Efter några kilometer kändes kroppen piggare och beslutet om att springa kändes klockrent. Som jag sprang tänkte jag just det – att det egentligen alltid är tyngst precis innan ett pass. Som man kommit igång lättar det oftast. Löpning och all sorts träning handlar egentligen till stor del om inställning. Kommer man iväg, så har man hälften gjort. 
Kartan räddade mig från att bomma. 

Sju sidor lång blev rutten som sträckte sig hela 15 km från hem till jobb. Varje sida blev som en etapp i sig och gjorde att sträckan gick fort. 

Efter 15 km vr jag framme på jobb och efter en varm dusch kunde jag plocka upp en tallrik havregrynsgröt i restaurangen innan jag ställde mig framför datorn.

Fyllde torkstället med mina kläder. Stackars dem som kom efter mig. 

Då arbetsdagen var slut var det dags att ge sig hemåt – 30 km kan klassas som en bra start på veckan. Första halvan avverkades på med en fart på 5:35 min/km. Hemresan gick snäppet fortare då jag kunde pressa ner tiden till 5:26 min/km. 

23 Replies to “t/r 30 km”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s