En återblick – 2012

Hade egentligen inte reflekterat speciellt mycket över det gångna året, men efter att ha bläddrat snabbt igenom blogginläggen från år 2012 insåg jag rätt så fort att det varit ett händelserikt år fyllt av löpning, resor och stunder med familjen.

Januari:

Många löppass med Running Finland blandat med fotboll, Botnia Vasan, jobbresor och skärgårdsspring gjorde januari till en enda stor potpourri av den verkliga vardagen.
Februari:
Transportlöpning till jobbet varvades med transportcykling och trotsade vädret eftersom vädergudarna inte alltid var på min sida. Ibland hade jag helst velat lämna cykelfanskapet halvvägs och beställa en taxi, men jag höll ut och det resulterade i effektiv träning. Februari bjöd också på längdskidåkning och jag knep en fjärde plats i Lahtis som jag är mäkta stolt över än idag.

Mars:
Noux blev något av ett andra hem för oss. Så fort det vankades helg drog vi iväg ut i skogen och med i ryggsäcken hade vi ett paket korv som vi grillade över öppen eld precis innan hemfärd. 

April:
Löparknäet gjorde sig påmint och satte tvingade mig till alternativträning i form av rullskidning och rollerblades.
Maj:

Med hjälp av en massa rullar kinesiotejp, behandlingar hos en osteopat och ihärdigt tränande blev jag så gott som kvitt mina problem med löparknä. Sprang min första cooper någonsin, min första HCR och åkte iväg med familjen till skärgården där vi drog upp strömming från havet på löpande band.

Juni:
Månaden började med Stockholm Marathon samt Broloppet och slutade med ett ”hejmlagat” lopp på 21630 meter. Där emellan hann jag också med en jobbresa till London. Löpskorna fanns självklart med i bagaget!

Juli:
Det där skärgårdsspringet som jag gått och längtat efter sedan vintern blev äntligen av. En solig dag i juli då vädret var precis sådär perfekt man kan önska sig bjöds jag på 57 km underbar löpning. Väl framme i Korpo kunde vi åka över till finaste Kökar där vi spelade kulspel med fårbajs, fiskade, badade och hämtade helmjölk vid bondgården… tills det var dags att återvända hem igen med kliande myggbett, solbrun hud, blekt hår och fräkninga näsor. En perfekt semester helt enkelt!
Tyvärr innebar slutet av semestern denna gång att magen slog bakut – kortisonet blev vardag!


Augusti:
En jobbresa till den holländska kusten bjöd på fantastiska vyer. Började dagen med morgonspring tillsammans med kollegerna. Långpass med gänget i Running Finland gjorde träningen extra rolig!

September:
Droppslangen hänger fast i mig som ett koppel och det verkar vara omöjligt att bli kvitt otyget! Magen lägger minst sagt käppar i hjulen – planer går i kras! 
Oktober:
Händelsernas månad!
M vinner sitt sjätte FM-guld, själv hoppar jag på ett nytt jobb, springer i regn och mörker – med och utan kanyl i armen. I Noux kan vi koppla av och ladda batterierna – en månad att minnas helt enkelt!

November:
Första månaden på länge då jag känner mig frisk. Tröttheten ger med sig och träningsmotivationen återvänder. Sakta och makligt återupptar jag löpningen då vi tillbringar två veckor i underbara Thailand. Avslutar månaden genom att en regnig men senare vacker dag springa 50 km ute på Drumsö. Helgen senare snöar det så man kan lugnt säga att jag gjorde rätt som höll fast vid min plan! En dag då jag byggde pannben!

December:
Lite snö stoppar inte den som är löparfrälst! Njuter av träningen och njuter av känslan efteråt! Löpningen gör mig glad – så enkelt är det!
En stor händelse:
Lillen gav upp sin älskade Tussa (snuttis) som han gått och sugit på sedan dag 1. På julafton då Tomten var på besök gav han Tussan till de små tomte-bebisarna som behövde den mer än han. Nätterna efteråt var under inga omständigheter lätta. Tröstlöst gråt och skrik fick oss att tveka, men rätt så fort accepterade han ett nytt kramvänligt gosedjur. Slutet gott! Liten blev visst stor!

6 Replies to “En återblick – 2012”

  1. Ett händelserikt år! Minns när Fabian lämnade nappen till ekorrarna – i utbyte önskade han sig en gul motorcykel och minen när det låg en liten, gul motorcykel under tallen där vi lämnat napparna var fullständigt obetalbar. Den glömmer jag aldrig. Sen ville han byta tillbaka på kvällen, men det var enda gången han protesterade. Gott nytt år!! Ska bli härligt med nya roliga utmaningar!

  2. Viktor hade totalt 4 "tussor". Två har försvunnit under årens lopp och de resterande två gjorde vi oss av med under december månad. Den näst sista gav han till lilla tomten. Som tack fick han då av tomtenissen en grävmaskin. Ojoj så glad han var. Den sista tussan var dock kär värre. Han var tuff då han gav den till julgubben, men några timmar senare och under hela natten grät han tröstlöst. Kände mig grym! Men samtidigt var vi tvungna att få ett slut på snuttandet! Vovven som han numera kramar varje natt har ändå blivit ett perfekt substitut! Älskade små barn!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s