Glansbilden

Allergi
Har tyvärr drabbats av bloggallergi och en allvarlig sådan. Det är inte vilka bloggar som helst som orsakat problemen, utan det är just de där glansbildsbloggarna som jag blivit så evinnerligt trött på. Som tur är finns det inte många av dem. Självklart kan jag låta bli att läsa om allt pluttenuttigt och det ska jag! 
Men tillbaka till allergin
Känner ni igen fenomenet? Allt är så fruktansvärt prydligt. Så rent. Så fint. Så vackert. Så underbart. Så härligt. Så rosa, vitt, fluffigt, dyrt, mysigt, varmt och gosigt. Alla älskar alla, alla hyllar alla – rena rama Strömsö dag ut och dag in. (Missförstå mig inte – älskar Strömsö – men måtta med allt, tack!)
Som man läser blir man allt mer medveten om hur tung dag man haft… hur griniga och snoriga barnen varit… hur trött man varit… hur fel allting gått… hur man önskat att man haft tid att pyssla med barnen… och fixat långkok… klätt sig snyggt och tjusigt… 
Strumpbyxorna har kliat, tårna har varit kalla och våta, hungern har varit påtaglig samtidigt som riset kokat i botten… Glas har gått sönder och planer har gått i stöpet… Man hann inte med långpasset… man kom inte ens iväg till butiken och man inser att man får äta gröt gjord på vatten nästa morgon…
Men så fortsätter man surfa och inser rätt så fort att det tack och lov finns rätt så få bloggar som saknar förankring till verkligheten. Läser om kakkakaffes lussande och skrattar högt eftersom jag så väl känner igen mig. Fortsätter läsa om Fia Fit och får än en gång dra på mun åt hennes artistiska färdigheter. Muminmammans ärliga skildring av deras vardag är i sin tur något jag också uppskattar – det får mig att vilja skicka henne John Blund på posten! 
Blixten
Plötsligt slår det mig som en blixt från klarblå himmel – gottar jag mig då det inte går riktigt sådär bra som man önskar sig?

Eller är jag avundsjuk på de där perfekta, nästan kungliga eller kejserliga bloggarna?

Nää… skulle inte tro det! Jag är helt enkelt bara hon som tycker om att läsa om andras liv som påminner lite om ens eget liv. Som har uppförsbackar och nerförsbackar. Som lyckas och misslyckas. Som inte bara fokuserar på allt det fina och härliga! Som helt enkelt är mänskliga! Och som får mig att inse att jag inte är ensam!
Tack och hej! 

23 Replies to “Glansbilden”

 1. Nej visst är det ganska befriande att läsa om folk som inte har det perfekta fluffefluff livet. Eller rättare sagt, som vågar erkänna det. För oavsett hur myspysigt det verkar så tror jag ingen har det på det viset dygnet runt året om. Tänk om man skulle göra tvärtom och utelämna allt fluffefluff och bara skriva om eländet. Haha, det skulle bli en intressant blogg 🙂

 2. Klockrent skrivet! Jag retar mig enormt på de där lullilull bloggarna. Väljer att inte läsa dem och det är flera faktiskt som jag slutat att titta in hos just pga detta!

 3. Jag körde ju långkok igår så jag får väl känna mig lite träffad då…? ;-)Men sen är ju det ofta bara en bråkdel av ens liv som man skriver om i bloggen. jag håller med om att det ibland blir FÖR perfekt, för ingens liv ser ut så! Men samtidigt, hur många orkar lösa om man gnäller 5 dagar av 7… (Som småbarnsmorsa..)? :-))Kram M

 4. haha, bra skrivet 🙂 jag har flera gånger funderat på hur fluff-gullbloggar tar foton på sina näringsriktiga luncher, när jag fotar vad jag äter ser det verkligen jätteäckligt ut. Hur gör man??Men håller med, livet är upp och ner för oss allihop 🙂

 5. Mitt i prick. Skönt att läsa, och jag uppskattar att du delar med dig av positivt och negativt. Det jag kan tycka är att jag själv inte har lust att älta tråkigheter genom att skriva om dem, så ibland blir det att jag låter bli att skriva om det är gnäll… kanske är det fler som är som jag, och då blir det mer positivt än vad verkligheten är.

 6. ja du har så rätt. och inte bara fluffet i innehållet, utan layout och finesser som jag inte kan åstadkomma väcker ju lite avund.det gäller som du säger både det vanliga livet, att hitta nån bloggare man kan känna igen sig i, o träningen. lika viktigt är det ju att skriva om både toppar o floppar. hur skönt är det inte ibland att läsa om nån annans riktigt kakkapass och känna att man inte är sååå kass 🙂 fluff på dej!

 7. Vad bra att någon vågar säga det högt 🙂 Tycker sååå lika som du. Dom perfekta bloggarna får mig att må sämre helt enkelt. Tycker mycket mycket mera om att läsa bloggares ärliga åsikter, funderingar och vardagsskriverier. Tror int det har något med avundsjuka att göra..tror att det just beror på att det som skrivs är så utopiskt. Vill passa på att önska dig och din familj en RIKTIGT GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR.

 8. Ja precis – det var just din blogg jag syftade på 🙂 Näe, nu skämtar jag faktiskt 🙂 Men det visste du nog! 🙂 Och du har så rätt i det du skriver om att det inte är speciellt kul läsning att bara läsa om elände stup i kvarten 🙂 Kram

 9. Det handlar ju egentligen om att man väljer sin egen stil. Tycker du skriver på ett inspirerande sätt med intressant innehåll – men det visste du nog redan 🙂 En blogg att läsa då energin tryter – så snälla ändra inte på det 🙂

 10. Jag håller verkligen med! Har rensat rejält i min blogglista den senaste tiden. Får nästan ångest när jag läser bloggar där allting är så himla fantastiskt jämt. Det känns inte naturligt och/eller äkta. Sedan finns det säkert bloggare som bara väljer att visa det positiva, och därför framstår deras liv som så fantastiskt, och det valet får man ju respektera. Men då väljer jag att inte läsa dem eftersom de inte känns äkta för mig. Kan helt enkelt inte identifiera mig med dem, och då blir de inte heller intressanta för mig.Nej, fram för en mix av fluff och gnäll, tycker jag. Det är ju liksom så livet ser ut för de flesta! ;)Kram!

 11. Jo det är verkligen en rikedom att det finns så många bloggar – något för alla liksom. Många är som du och jag och vill läsa om livets fram- och baksidor… men så finns det självklart också efterfrågan på dessa vackra, glassiga magasinbloggar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s