Pyssel och bak

Somnade igår kväll innan barnen gått och lagt sig. Däckade långt innan Bolibompa tagit slut. Då jag vaknade tolv timmar senare lät jag som en kråka och således var jag tvungen att glömma dagens långpass.
Ingen rast och ingen ro
Förkylning och uppehåll i träningen innebär hur som helst inte vila och lata dagar – istället bjöd denna söndag på pyssel, fix, storhandling, skoinköp och en massa bak.
Snubblade över ett härligt enkelt pysseltips där man smälte hamapärlor i ugnen till små tunna ringar. Sagt och gjort – vi experimenterade fram ett sött armband. Utförlig beskrivning finns här.

Blandade ihop en bröddeg direkt efter frukost som fick stå och jäsa fram till kvällskvisten. Fantastiskt gott med nybakt bröd till kvällsmaten.

Dagens lunch bestod rätt och slätt av rester från gårdagens middag. För att lyxa till det bjöd jag också på en monster-pannkaka. Lite söt, lite salt, lite krispig, lite seg – gudomligt god! Gjord på smör, grädde och en massa kärlek!
Efter lunch gav vi oss ut på långpromenad. Viktor gav upp efter någon kilometer och tog sig en väl behövlig tupplur. 
Väl hemma rörde jag ihop årets pepparkaksdeg enligt svärmors recept. Degen är luftig, söt, kryddig och så god att vi redan nu smakat både en och annan gång – måste ju kolla att degen smakar som den ska smaka. Imorgon sätter vi troligtvis igång med själva baket. Att äta pepparkaksdeg är minst lika gott som att äta de nygräddade kakorna.

Har gått från en ytterlighet till en annan. För bara några veckor sedan undvek jag allt spannmål – idag har jag mumsat råg- och vetemjöl så att det sjungit om det. Måste hitta en gyllene medelväg som jag an följa.

4 Replies to “Pyssel och bak”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s