Ladda upp inför mörkret

Hösten är enligt mig den bästa tiden på året. Älskar doften av väta och löv och den lite kyligare luften. Det känns som att benen vaknar till liv på ett helt nytt sätt. Plötsligt känns det lite lättare att andas, samtidigt som steget känns lite snabbare.

Hösten innebär ändå att man behöver ta i beaktande vissa säkerhetsaspekter. Mörkret innebär att sikten blir sämre samtidigt som underlaget ofta blir sämre på grund av löv och väta. Risken för att halka och stiga snett ökar och i alla fall för mig känns skymningen många gånger lite skrämmande.

Om du rör dig i stadsmiljö klarar du dig troligtvis galant så länge du kommer ihåg att alltid klä dig i reflexväst då du ger dig ut på löptur. Om du däremot rör dig off trail eller längs med motionsslinga kan en pannlampa komma väl till användning.

Under det gångna året förlitade jag mig på cykeln då jag tog mig till jobbet – spelade ingen roll om det var mörkt eller om det snöade. Jag råkade ett par gånger ut för otäcka situationer p.g.a. sikten var kass. Den cykellampa jag hade till mitt förfogande just då var usel. Jag brukade använda samma lampa då jag gav mig ut på löptur. Alla som har sprungit med en ficklampa i handen vet att det är både otympligt och irriterande. Jag såg ungefär ca. tio meter framför mig och det räcker inte då man kommer åkandes i full fart.

Gissa om jag blev lycklig då jag testade Petzls nya lampa Nao – en lampa som lyser över 100 meter framåt och som är liten och smidig.

Petzl Nao är en smart pannlampa som levererar. Den är lätt, sitter bra på huvudet och den bygger på en helt ny teknik där lampan själv automatiskt anpassar ljusstyrkan efter behov. Kort och gott kan man säga att om du tittar på din klocka så är ljuset svagare än om du tittar rakt fram. Ljuset i lampan anpassar sig snabbare än vad ögat hinner reagera och på så sätt är lampan alltid steget före. Det känns nästan för bra att vara sant – men jag har testat – och det fungerar!

Jag inser att ju mer jag rör på mig – desto mer beroende blir jag av alla tekniska prylar. Visst kunde jag bara snöra något par skor på mig och ge mig ut och springa i vilka som helst kläder. Men… det kommer som sagt alltid ett men!

Jag är bekväm av mig och jag vill njuta till det yttersta av själva löpningen. Genom att skala bort alla faktorer som stör löpningen (läs: dåliga, obekväma och illasittande skor och kläder) kan jag njuta lite mer av själva flåset. Genom att klä mig snyggt – känner jag mig snabbare! Så enkelt är det! Och genom att kunna följa min fart genom Garmin få jag mer ut av träningen. Det känns tryggare att springa då jag är klädd i reflexväst och det känns mycket bättre då jag ser vart jag sätter foten och vem som kommer emot mig. Det är frågan om att känna sig säker! Enkelt, eller hur?

Kolla in videon här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s