Hur länge ska man vila?

Befinner mig i en rätt så knivig situation just nu. Förnuftet säger att jag borde vila, men kroppen skriker att jag kan och ska köra på som vanligt! Är energisk, glad och pigg. Samtidigt är det bara dagar sedan jag låg däckad i dropp på sjukhuset. Då det vänder – så vänder det med besked!
Tillbringade kvällen utomhus. Spelade fotboll, lekte med Viktor och gick iväg på en rask promenad. Grannarna som sprang iväg med lätta steg orsakade lite tandgnissel hos mig – även om jag vet att irritation från min sida är helt obefogad. Tänk er själva – jag sitter i lekparken och irriterar mig över att jag inte får springa. Lika bra att vända blad direkt. Det kommer fler dagar då jag kan springa och löpning är inte allt! 
Längtar efter känslan efteråt – ruset! Saknar känslan av välbefinnande, ömmande muskler och glada endorfiner. Avskyr känslan av att bara finnas och befinna mig i någon form av mysstadium. Skönt – javisst, men samtidigt lite för skönt för att jag ska njuta av det! Lite som att ha fredagsmys varje dag – känns väl okej att fortsätta ha fredagsmys också på lördag, men på måndag vill man ha vanlig måndag. Inte längre mys! 
Nu känns det som att jag vilat klart. Nu vill jag röra på mig och svettas lite. Men hur ska man veta när man kan träna igen? 
Viktor håller mig sysselsatt. Det ska sparkas boll 24/7. Hoppas att han inte tröttnar!

Idag fick vi uppleva en riktigt krispig höstkväll. Var tvungen att klä mig i buff och ylleunderställ. Inombords njuter jag – hösten är min grej! 

10 Replies to “Hur länge ska man vila?”

  1. Utan att veta något alls så kanske du ändå skulle ta det litet lugnt några dagar ännu. Du är välpå antibiotika fortfarande. Md ta det lugnt menar jag ine sitta stilla, men rask promenad, cykling och lugn jogg kanske är tillräckligt för att hålla dig någorlunda nöjd och inte kräva för mycket jobb av kroppen. Fast som sagt, vad vet jag. 🙂

  2. Oj, jaa kan inte ge några bra råd alls! Men skulle kanske vila "lite extra" så att kroppen faktiskt hinner återhämta sig totalt innan du kör igång igen, men förstår att de kliar i kroppen och du vill springa!! Duktiga du och fint med höst, det gillar jag med! Fin dag till dig*

  3. Jag skulle säga att vila hellre en dag extra än en dag för lite. Man må bli lite rastlös och angstig av att bara ta det lugnt, men man hamnar inte tillbaka på sjukhus av det.

  4. Jag tycker det är jättesvårt att bedöma sådant. Jag har vilat i tre veckor nu och förkylningen har kommit och gått, så bevisligen var det rätt beslut. Idag vågade jag mig ut och springa för första gången sedan jag blev dålig, och visst känns det i kroppen att man ännu inte är helt ok. Jag tror på att vila extra mycket, hur motigt det än kan kännas..Kram, och krya på dig!

  5. Jag förstår dig precis, men det är antagligen bäst att vila lite till. Då du börjar på igen skulle jag rekommendera att du också börjar försiktigt för att inte stressa kroppen för mycket. Spring bara en kort bit första gången och försök ta det lugnt (lättare sagt än gjort, men du kan ju kolla om du får med dig nån som kan agera bromskloss :)).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s