43 km trail maraton på lördag

Harkel… Ähum…

På lördag är det tänkt att jag ska springa ett trail maraton! Har jag tränat tillräckligt? Svar: nej! Har jag förberett mig? Svar: nej! Tänker jag ändå ställa mig på startlinjen? Svar: självklart!

Bekantade mig precis med tävlingsanvisningarna och jisses vad mycket text jag fick plöja igenom. Sida upp och sida ned… Man skall märka alla förpackningar eftersom det är förbjudet att skräpa ner i naturen och så behöver man ha med sig mobiltelefon och första hjälp kit. Vad har jag gett mig in på?

Man skall tydligen räkna med att springa loppet på dubbla tiden vad man sprungit en ”normal mara”. Det innebär alltså att jag bör räkna med att vara ute i skogen i över sju timmar.

Jag behöver visst tanka lite energi och sova lite mer! För det hjälper nog inte längre med att ge sig ut på en extra löprunda. Nej, gårdagens långsamma kvällsrunda med grannen får duga som uppladdning!

Jag kan ju försöka se lördagens trail maraton som ett träningspass inför det 86 km långa ultra loppet jag ska springa den 6.10.2012 – också det i skog och mark med mycket stigning.

Who am I kidding? Då jag ställer mig på startlinjen på lördag kommer jag att ge allt! Även om det inte räcker hela vägen så kommer jag banne mig ge allt! Det är min natur och det är svårt att ändra på det! Jag är en tävlingsmänniska. Punkt, slut!

Bild lånad från http://nuuksioclassic.com/

15 Replies to “43 km trail maraton på lördag”

  1. På riktigt?! Låter kul, lycka till! Men lite oroar det nog att du nästan samma dag skriver om dåliga blodvärden. Skulle själv hoppa över. Hälsan går först.

  2. 🙂 Diskuterade saken med läkaren och han såg ingen orsak till att jag skullevara tvungen att inhibera. Däremot var det viktigt att jag skulle dricka tillräckligt eftersom det finns större risk för uttorkning. Och så skulle jag självklart lyssna till min kropp!

  3. Iiiihiii, vad spännande! Kommer säkert att gå jätte bra. Och skönt om läkarn gett ok på det, annars skulle det kännas lite farligt.Grattis till steget taget med att säga upp dig! Spännande att se vad som händer framöver!

  4. Oj dubbla tiden?! Långsammare tempo kan jag förstå, men ska ni simma genom lera…? *fniss*(Säger jag och hade förmodligen dött om jag ställde upp… haha!) Heja dig!! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s