Broloppet 2012

Varmt sommarväder, härlig stämning och glada miner gjorde gårdagens mara till en minnesvärd löpning, Efter ett par år minns man knappast de där ”ordinära” loppen… det är de där extraordinära som bjudit på något utöver det vanliga som man kommer att fastna inom pannbenet och som kommer att hjälpa en då det känns tungt! Gårdagens lopp var definitivt något utöver det vanliga! Det är ett lopp jag kommer att ha stor nytta av i oktober då jag hoppas kunna springa 86 km i Koli.
Jag sprang ut i hyfsat god takt, men därefter började gå utför…

Här är ett kort sammandrag över tempot:
1 km 4:14
2 km 4:20
3 km 4:33
4 km 4:33
5 km 4:48
6 km 4:53
7 km 4:40
8 km 4:39
9 km 4:42
10 km 4:42
11 km 4:53
12 km 4:51
13 km 4:59
14 km 4:53
15 km 4:48
16 km 5:02
17 km 5:04
18 km 5:04
19 km 5:09
20 km 5:00
21 km 4:57
Vad ska man säga? 
Mitt alldeles för optimistiska mål, dvs att hålla 4:30 fart, gick i kras efter den andra kilometern. Den tredje och den fjärde kilometern må passera obemärkt, men sedan finns det ingen ursäkt längre. Skyller på evighetslång stigning, men de facto borde jag skylla på dålig träning och dålig kondition som inte räcker ända fram. 
Jag är inte så bra som jag önskar att jag vore och jag behöver få in mer krut i träningen. Jag behöver springa mer, träna mer muskelkondition och träna fler långpass i högre tempo. 
Vända på steken
Man kan också vända på steken, vilket innebär att jag behöver tänka annorlunda. Jag trivs egentligen med den lilla mängd träning jag gör idag. Jag har som mål att träna för att jag tycker om att springa och för att det får mig att må bra. Det är alltså lättare ifall jag helt enkelt ändrar på min målsättning. Jag kommer  inte att bli den där som springer maran på under 3 timmar och rusar igenom en halvmara på under 1:20. Det är lika bra att knacka in det i pannbenet redan nu så slipper jag känna mig misslyckad i alla kommande hundratals lopp jag kommer att delta i – för att springa – det kommer jag att fortsätta med! 
Jag kanske borde ge mig lite andrum eftersom jag faktiskt för två veckor sedan sprang ett maraton och det kanske får och bör synas i kroppen. Undrar hur min kropp kommer att kännas efter två veckor. Då är det dags för Paavo Nurmi maraton i Åbo alternativt en halvmara i skärgården på egen hand!
Bilder från loppet:
Innan loppet körde vi först egen uppvärmning med korta intervaller varefter vi hakade på den gemensamma uppvärmningen ute på planen i sann Jane Fonda stil.

250 glada löpare har ställt sig på startlinjen och till skillnad från andra lopp var det ingen trängsel längst fram.

Västerbron från Stockholm maran två veckor tillbaka kändes som rena barnleken i jämförelse till Lövö bro. Grym stigning och mjölksyra i benen, men en fantastik utsikt som var utöver det vanliga.

Stigningen innan bron kändes rejält i benen.

Benen klarade sig utan större blessyrer. En halvdöd tånagel kändes som piece of cake då löparknäet för en gång skull inte gjorde sig påmint.

Deltagarantalet hade begränsats till 250 löpare och rutten sprangs ute på landsbygden. Publiken stod ändå uppradad längs med rutten och bidrog till en fantastisk stämning och ett väl fungerande arrangemang.

Alex menade att självaste Gollum hittat på banprofilen. 

Vad Fua än säger så vill jag påstå att hon gjorde ett fantastiskt lopp. Att utföra 21,1 km backträning då man egentligen helst av allt skulle vilja hoppa i en taxi hem är helt klart tufft! Det om något bygger uthållighet – både mentalt och fysiskt!

9 Replies to “Broloppet 2012”

  1. Hallå! Tror jag har skrivit det förut 😉 men du ÄR ofattbart strong och du FÅR vara snäll mot kroppen ibland! Grattis till det finfina loppet! Och vi kanske ses i Åbo, fast ska du verkligen springa en mara igen?

  2. Hehe… jo jag funderar faktiskt på Paavo Nurmi. Springa 21,1 km den dagen gör jag hur som helst – men var är ännu ett frågetecken… Klockan 16 ringer det in i Pargas kyrka till bröllop och då ska jag stå där i kyrkan och beundra bruden som skrider fram till altaret. Frågan är ifall jag hinner starta till halvmaran kl. 12:30, åka hem från Åbo… ducscha, fixa hpret och svida om och så stiga in i kyrkan glad i hågen 🙂 21,1 km med start klockan 09 lockar mer 🙂

  3. Jo, nu efteråt känns det helt okej. Var ännu vid tie km före i tiden men efter bron sippade jag helt. Den där bron borde förbjudas!Men bättre ordnat lopp får man söka efter och publiken var grym! Min favvis var en liten 1,5 årig flicka som klappade så mycket att hon föll av stolen och slog sig när vi sprang förbi. Också mummuna som bjöd på kaffe var gulliga! Nu får jag bara söka ett platt lopp att prova knäcka gränsen på, för det SKA gå!

  4. Bra jobbat ändå tycker jag (om du inte tränar så mycket som du ska, som du själv säger). Tycker du är smart som funderar över om du ska ändra målet istället. Trivs man med mängden och bara springer för att må bra, behöver man inte slå rekord och sen inte hinna med annat än att springa… :-(Kram!

  5. Jag hade aldrig ställt mig på startlinjen två veckor efter ett marathon, så du och din kropp är ju grymma som kunde prestera såpass bra! Hoppas att du kan glädja dig lite så småningom. Grattis igen till en bra prestation!

  6. Fantastic goods from you, man. 301 Moved Permanently I’ve understand your stuff previous to and you’re just extremely magnificent. I really like what you’ve acquired here, really like what you’re stating and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still take care of to keep it wise. I cant wait to read much more from you. This is actually a great 301 Moved Permanently informations.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s