Ännu mer semester

Lata dagar
Klockan är snart halv tolv och vi har precis ätit frukost. Jag vill inte åka hem härifrån. Jag fantiserade precis högt om hur vårt liv skulle se ut om vi flyttade hit ut till ön. Jag kunde kanske jobba som bagare. M skulle fungera som lärare och ha hand om infobladet som skickas ut en gång i månaden. Amanda skulle börja vid den lilla skolan… och Viktor på dagis. Eller så kunde vi skaffa oss hönor, en ko och så lite får… Kanske jobba på distans? Amanda avbröt mina galenskaper genom att krasst konstatera att hon visst inte vill flytta hit, eftersom hon i så fall skulle sakna sin bästa kompis. Bostadslån, jobbstress och fullspäckade dagar är nog inte så tokiga i varje fall… Och det vore rätt så tröttsamt att springa samma löprunda varje dag! jag menar… här finns kanske total 100 km väg på hela ön och ett 4-5 olika möjligheter till rundor… om jag inte sadlar om och börjar springa över bergsklippor då förstås…

Lanthandeln (Plantagen, Bauhaus, Kappahl, BRleksaker och Citymarket – allt i ett). Insåg att sortimentet, inredningen och varuplaceringen inte uppdaterats sedan 20 år tillbaka – minst! 

Grannas fåren är uppskattade här hos oss. Barnen älskar att klappa och prata med dem!

Precis som i Bullerbyn! Vi satt uppe på höskullen och räknade små, vita och söta lamm.
Vi hämtade också hem en stor kanna mjölk! Mer närproducerad mjölk kan man inte få! Det smakar himmelskt gott! Bäst av allt… grädden som samlas uppe på! 
En sockerbagare… Fast ibland blir det bröd också (som här)! Men just nu ligger det bullar på jäsning. Ska gå över med dem till bondgården senare som tack för mjölken!

Det bästa med semester är:
  • lata morgnar
  • all tid man har för bak och matlagning
  • al tid för promenader, cykelturer och helt vanlig vardagsmotion!
Nu kommer jag att njuta allt jag bara kan för snart är det måndag igen vilket för min del innebär jobb, jobb och mera jobb!

8 Replies to “Ännu mer semester”

  1. Ser underbart ut! Och ja, ibland undrar man vad man håller på med i vardagen… Lite ombyte hade inte skadat. Och vem vet, bergsklipps-löpning kanske blir det nya svarta? 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s