Morgonspring och tvivel

Efter 7 km löpning i ca. 5:00 tempo sträckte jag tacksamt ut handen för att vinka in bussen! Början gick lätt och fick tygla mig då jag insåg att jag höll alldeles för snabb fart. Sedan, efter en lång uppförsbacke, kom dippen och tvivlet började gro innanför pannbenet.

Tankar om att jag kanske ändå inte orkar springa 42 195 meter i 4:55 tempo eller snabbare, snurrar konstant i mitt huvud. Fem har blivit ett magiskt tal medan allt som börjar på fyra känns omöjligt – vilket trots allt är kravet ifall jag ska spräcka 3:30!

Behöver peppa mig själv! Behöver finsk sisu! Behöver mer jävlar anamma! Jag ska ge allt!

Gårdagens pyssel i användning. Pouchen på armen innehåller bankkort, busskort och liten flaska.
Kom fram till jobbet och kände mig ändå rätt så pigg – men 5:10 fart lockar helt klart!
4:50 känns som ett grymt dagsverke!

18 thoughts on “Morgonspring och tvivel

 1. De kommer nog att gå bra! Jag känner igen mig med att jämföra länk fart med tävlingsfart hela tiden. Men det är helt onödigt. Jag springer aldrig på länk ens nära den farten jag har på tävling. Då man får nummerlappen på börstet och startskåttet går är adrealinen så hög att man får akta sig för att int springa för fort :)Dessutom har jag märkt att kroppen och huvudet förbereder sig för stora utmaningar, och de sista träningarna före känns ofta väldigt tunga. Lycka till på lördagen om vi inte ses!

 2. Det kommer gå hur bra som helst! Det är helt naturligt (och bra) att vara lite nervös innan 🙂 Tvivla på dig själv du bara men innerst inne ska du veta att sen när startskottet går så är du i en annan värld! LYCKA TILL! Ska följa med dig på nätet 🙂

 3. Oj darling, det kommer att gå så bra! Nervös ska man vara annars är man ju inte på topp sedan. Hurra och en lyckospark i baken på dig!

 4. Jag springer typ allt i 5:20-5:30-fart på träning, men nog gick det ändå att hålla 4:57-fart på maraton 🙂 Har haft (har?) samma mentala spärr med tempon på 5:xx och 4:xx, men jag hoppas det ska ge med sig snart, jag vill ju tycka att 4:xx är piece of cake. Lycka till på lördag! 🙂

 5. Känner så igen mig, 05:30min/km känns som mysjogg medan 05:20min/km känns som en omöjlighet att hålla ett helt marathon. Men vet du, jag tror att du kommer springa på 03.30 utan problem! Som någon annan skrev här tidigare så är det ju en helt annan sak när man har nummerlappen på 🙂 Lycka till! Och se nervositeten som något positivt som gör dig ännu snabbare 🙂

 6. Vet du Jenny! Jag kommer att tänka på dig vareviga km genom loppet! Jag hejar!! Jag hoppas och jag vet att du kommer att klara dig galant!!! Huj… får onte i magen bara av att tänka på lördag 🙂 Men du – du ska springa för livet!!! Du är så kova!! Kom ihåg det! Galet snabb – galet stark!! Ser upp till dig! Det gör jag verkligen!!

 7. Är det verkligen sant? Det känns redan lite lugnare. Vet du – du har satt press genom att springa en sådan fenomenalt bra tid! Ska tänka på dig och försöka springa lika bra som du! Du är stålkvinnan nr.1 för mig!

 8. Och det där med mental spärr – precis så är det för mig också! Då det börjar på 4 känns det omöjligt i 42 km… Men man måste ju komma ihåg att 5 var omöjligt för bara 1-2 år sedan… 🙂

 9. Tack Heidi! Vet du… lätt kommer det inte att vara! Men jag ska kämpa och jag kommer inte att ge upp! Det här kommer att bli en prövning för mig där min mentala bit sätts på prov! Håller huvudet och jag inte dippar – då hänger nog kroppen med! Har gjort det förrut -> har sprungit med smärta och gav inte upp! Nu har jag inte ont – nu är jag bara osäker och rädd för att misslyckas!

 10. Jag är övertygad om att du kommer klara det galant! Kör med klockan på men skit i att titta. Gå bara på känsla! Då ser du inte den där "hemska" fyran och får inga hjärnspöken. :-)Lycka till!

 11. Det kommer gå bra!! Jag är helt säker på det. Du har sisu och jävlar anamma i dig, det bara känns som du inte har det nu då du är nervös. Tro på dig så går det hur fint som helst. Ha ett kul lopp och glöm inte att njuta lite också 😉 Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: