Skönt pass med intervaller på slutet

Idag var det dags för vårens sista löpskola. Det var sjukt roligt att lyssna till deltagarnas funderingar om träning, målsättningar och orsaker till varför de börjat motionera. En av deltagarna berättade att hon börjat motionera sedan hon fått barn, eftersom det är viktigt för henne att fungera som gott exempel och genom sitt eget agerande visa åt barnen att motion får en att må bättre. 
Vi sprang dryga 5,5 km i riktigt lugnt tempo (8:00 min/km) och för många var det en stor bedrift eftersom det var första gången de sprungit över 5 km. Vi gick i de största uppförsbackarna men för övrigt sprang vi. Det var ett glatt gäng, höga på endorfiner som vinkade hejdå efter passets slut.
Efter uppvärmningen fortsatte jag själv med intervallträning på IP. Sprang 5 x 400 meter i 3:30 fart med 200 meter gåvila mellan. Efter passet blev det löpning i lugn takt innan jag tog en omväg och cyklade hemåt.
Amanda befann sig också på stadion. Hon hade onsdagsträning med Esbo IF precis som vanligt. Viktor tog tillfället i akt och spelade fotboll på gräs – lyx!

2 thoughts on “Skönt pass med intervaller på slutet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: