Orsak till löparknä

För några dagar sedan besökte jag osteopat nr.2 som jag hört att var duktig. Gick till mottagningen med tveksamma steg. Steg in på hans rum och svarade på klassiska frågorna om träningsmängd, bakgrund varefter han bad mig klä av mig. Jag utförde olika rörelser enligt order och han hummade och iakttog. Han klämde och kände och bad mig sedan springa på ett löpband medan han filmade mig bakifrån. Efter ca. 5 minuter såg vi på videon… Oh no!! Först och främst skämdes jag för att jag inte klätt mig i snygga underkläder… och sedan för att jag plötsligt såg min egen rumpa… i närbild… på en stor skärm! (wtf)
Efter chocken klarade jag ändå av att titta på videon samtidigt som jag lyssnade till hans utredning. Orsaken till mitt löparknä är funnen – Halleluja! Jag har ostabil höft. Gungar från sida till sida. Det såg förskräckligt ut! I takt med att min höft gungar kommer låret fel, knäet vrids inåt och löparknäet är ett faktum.
Lösning: Måste träna rumpan! Min rumpmuskulatur är inte tillräckligt stark. Dålig rumpstek alltså! Fick tips angående olika lätta övningar som jag kan göra för att träna rätt muskler. Nu ska jag ha en J.Lo! Var så säkra!
Nu utför jag varje dag rörelser som dels ska göra ITB senan längre och övningar som ska stärka min rumpa och därigenom hålla höftrörelserna under kontroll.  Tips om rörelser kommer inom kort.
Osteopaten hjälper mig att få ordning på mitt knä!

11 Replies to “Orsak till löparknä”

  1. Vad spännande det där låter! Jag skulle också gärna göra ett sånt test, fast jag skulle helst slippa se videon själv isåfall :)Hoppas övningarna hjälper!

  2. Vad bra att du hittat orsaken! Rräna mycket rumpa är alltid bra både för förebyggande syfte, men sedan är det ju väldigt snyggt med en fin bakdel:)

  3. Jag tror det är relativt vanligt med höfter som rör sig alldeles för mycket från sida till sida. Kanske inte alla som får problem med just knäet, men det orsaker nog både det ena och det andra. Svårt det där att hitta en balans mellan alla muskelgrupper, leder och så stretch på det. 🙂

  4. Hej! Vad gullig du är. Jag gillar att laga mat, men lite mattorna är de just nu. Jag tar gärna del av dessa förslag på träning. Har oxå problem med mitt knä :/ jag hoppas övningarna ska hjälpa dig att skippa löparknäet. Håller ditt knäont i sig efter träningen oxå?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s