Vardagskaoset

Jag brukar vara rätt så ordningsam av mig. Lite tid och mycket program sätter ändå sina tydliga spår i vardagen. Vad sägs om detta? Kaos eller kaos? Usch… skäms! Men samtidigt… irriterar mig på alla prydliga hem som är kliniskt renskrapade från allt bråte. 
Ok, erkänner. Jag är avundsjuk! Jag önskar jag kunde ha ett vitt hem, utan fläckar och utan onödiga prylar. Ett sådant där hem som man kan spana in i olika inredningsmagasin. Där det bland fina, vita, ljusa ytor finns någon noga utvald pryl i tufft snitt som gör hemmet ”personligt”. Undrar om någon pryl från råddiga lådan kvalificerar som ”noga utvald pryl”?
Den här lådan är den värsta lådan som finns. Skiftnycklar, blöjor, diadem, klädnypor, skidglasögon, varuprover, gamla nummerlappar, medaljer och nycklar samsas/tävlar om ett minimalt utrymme. Lådan städas ungefär en gång i månaden och dagen efter storstädningen är den lika förfärlig som innan. 
Jag önskar att detta hade varit smutsig tvätt, men nej! Det är ren tvätt som väntar på att vikas för att sedan läggas in i prydliga högar i klädgarderoberna. 
EDIT: en lång stund senare… efter något som känns som en evighet är den rena tvätten äntligen sorterad, vikt och inlagd i skåpen… I väntan på att nästa tvätt torkar... suck!

13 thoughts on “Vardagskaoset

  1. Åååh, tack för detta inlägg! Det tröstar nämligen att se att kaotiska lådor och diffusa klädberg finns att skåda hos andra också. Senast på lördagen fantiserade jag om hur det skulle vara att bo i ett snyggt och rent hem, utan alla förjävliga samla-allt-skit lådor, mystiska pappershögar eller påsar med kläder på väg till loppis. I väntan på den dagen…

  2. Oj vad härligt inlägg! Känner mig lite mindre ensam nu. Klädberg och stökiga lådor finns i allra högsta grad i vårt hem, och då är jag mammaledig. Haha, vet inte vad jag gör fel 😉

  3. Det var något bekant redan över rubriken… 😉 Råddiga lådan finns definitivt även hos oss, eller egentligen har vi två, för allt ryms inte i en. Och hur någon med heltidsjobb över huvudtaget klarar av att tvätta, för att inte tala om att vika och städa och laga mat och allt annat som måste göras därhemma, är för mig ett stort och odefinierbart mysterium! Så nej, du är inte ensam! Tack för att du delade med dig 🙂

  4. Hahaa… du skulle se vår baklucka! Den innehåller påsar på väg till UFF och påsar på väg till lagret (dvs. kläder som jag inte fick sålt på loppis men som jag inte vill skänka bort till UFF) Är en snål jävel… 🙂

  5. Det är så härligt befriande med människor som kan visa upp sitt kaos. Love it! Har så svårt för alla bloggar med fina fasader som visas upp. Detox kan vara grymt… vet ännu inte. Men jag lovar att berätta. Ha en härlig dag!

  6. Så ser det ut i våra lådor också. Jag håller med fia här ovan – fina fasader och polerad yta är tröttande. (Eller så har de inget liv och inga barn och spenderar all sin tid med att plocka och rensa.)

  7. Jag ska följa din detoxkur. Kommer definitivt att ge mig in på en liknande… snart! Först ska jag iväg med jobbet till Amsterdam och då går det inte att detoxa… Förra gången undvek jag mjöl och redan då fick jag långa blickar 🙂

  8. Åh, härligt. Vi har också såna lådor och vårt arbetsrum ser ut att vara i stor fara för att bli ett råddrum. Jag fattar inte hur man inte kan ha en sån låda, minst. För man KAN ju inte ha ett ställe för varje pryl utan vissa grjer måst man ju bara samla nånstans.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: