Kinesiotejp

För en vecka sedan fick jag min första kinesiotejpning. Jag började redan då surfa runt på olika sajter och bloggar för att läsa mer om detta under-tejp som verkar bota allt från löparknä till migrän. 

Bild lånad från http://www.rehaphysiomed.de/
Tejpet ger ett funktionellt stöd samtidigt som det möjliggör full rörlighet i leden. Vanlig tejpning begränsar  rörligheten, medan kinesiotejpen är flexibel, följsam och mjuk. Tanken är att kinesiotejpen lindrar muskelspänning och minskar därmed smärta. 
Det känns nästan lite skumt. Som att man lade på ett elastiskt ”plåster”. Kan det verkligen fungera tänkte jag… något gjorde det… för mitt knä är bättre! Tejpet ger stöd och avlastar. I alla fall gör det mig medveten om att det är något speciellt med knäet och jag tänker hela tiden på att utföra rörelserna rätt. 
Här kan man bl.a. läsa om kinesiotejpning vid löparknä. Det här liknar till viss del den tejpning ”min fysioterapeut” Minna fixade åt mig. Hon lade också till tvärgående tape som gick vågrätt. Minna hade i sin tur gått en utbildning hos en guru inom området, vid namn Keijo Pitkänen. Imorgon på kvällen ska jag åter igen gå över till henne för att få en ny typ av tejpning. Vi provar oss fram med olika tejpningar. Det verkar finnas ett 20-tal olika metoder om inte fler.
Nyttiga sajter:

På apoteket kostar en rulle kinesiotejp 43 euro. Jag köpte mitt tejp via sportmedical.fi och betalade 14 euro för en rulle. Fick hem paketet inom två dagar sedan jag gjort ordern. 

Läs mer om löparknä här.

funbeat kan man läsa om folks upplevelser om kinesiotejp. 

Olika videoklipp (finns hur många som helst):

6 Replies to “Kinesiotejp”

  1. Vad tufft att tejp kan hjälpa till så många problem! Kanske måste gräva fram tejprullen nästa gång jag har migrän då, hehe 😉

  2. Jag hittade en rulle no-brand kinesiotejp, svart, på apoteket, för 14 euro. Inte lika stadig som den som fysioterapeuten lade på, dock. Han satte flera lager på olika vis kring mitt underben och det känns faktiskt mycket bättre idag! Konstigt …

  3. Den jag köpte är lika stadig som den som fysioterapeuten lade åt mig tidigare! Den är av märket K-Active, Premium Kinesiologt Tape Nitto Denko. Den som Minna kan köpa direkt kostar ca. 11 euro rullen.

  4. Jo jag tycker faktiskt det är lite skumt… Men så länge det fungerar fortsätter jag med det här… men imorgon är jag kanske klokare! Kanske det gör skitont efter bara någon kilometer!

  5. Kul att tejpen fungerade för knät! Vet ju att många har problem med knäna, och att de har svårt att hitta bra "kurer" för dem.. Jag har som tur är inte haft problem med knäna, men däremot med nedre ryggen (faktiskt från jobbet och inte träningen) och där har kinesiotejp funkat. Precis som Kajsa ovan köper jag tejpen på Kinesiotapeshop, men jag har den billigare tejpen, finns på http://www.kinesiotapeshop.se/kinesiotejp.html!Lisa Ekenäs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s