Aha-upplevelser

Det var inte så tokigt med löparknä i varje fall…
Eftersom jag inte kan springa har jag blivit tvungen att hitta på alternativ träning som inte belastar knäet. Under vinterhalvåret skidade jag och under våren har jag avverkat arbetsresorna med cykel. Idag körde jag ett långpass med inlines och wow vilken aha-upplevelse det gav mig! 
Jag åkte 35 km och under det dryga 2 timmar långa passet hann jag arbeta upp pulsen rejält. Bäst av allt är det faktum att baklåren och baken fick sig sig ett ordentligt styrkepass. Mot slutet då jag p.g.a. trötthet säckade ihop försökte jag fästa extra uppmärksamhet vid god hållning. Utan att tänka på det så faller man gärna ner i en mer sittande ställning, samtidigt som axlarna och ryggen blir mer böjd. Genom att helt enkelt tänka att man har ett snöre från huvudet som någon drar uppåt, samtidigt som man lyfter upp höften får man en bättre hållning och rätt muskler belastas.
Jag åkte på måfå mot Kägeludden och plötsligt befann jag mig på vackra Drumsö.
Mina inlines är över 10 år gamla men fungerar lika bra nu som då!
Efter 20 km ringde jag Maratonmamman (vit jacka) och berättade att jag var på väg för att möta upp dem! Ville säga hej och önska dem lycka till inför deras Långpass. Marianne (till vänster) och Amanda (till höger) hade också get sig ut i solskenet för att beta av 26 km. Då jag vinkade hejdå kände jag mig nog lite avundsjuk – inlines är kul men löpning är livet!
Kul att träffa de andra! Gillar att träna ensam också – men det är roligare i sällskap! Ingen tvekan där!
Inga negativa tankar
Jag har bestämt mig för att inte tänka negativa tankar beträffande mitt knä. Då jag idag åkt ca. 10 km kände jag plötsligt att tanken jag skiter i det här och åker hem och sover istället plötsligt välde över mig från ingenstans. Jag fightade bort den tanken blixtsnabbt och bestämde mig för att njuta av träningen, istället för att gräma mig över utebliven löpning. Därefter upprepade jag tanken om att inlines är en effektiv träningsmetod så många gånger tills det fastnade. Plötsligt hade jag intalat mig själv att löparknäet de facto hämtat något gott med sig! Efter 35 km är jag övertygad om att löparknäet kommer att göra mig snabbare och starkare iom att jag nu målmedvetet kommer att vara tvungen att träna på ett sätt som jag annars inte skulle ha gjort!
Det kommer att bli bra det här!

16 Replies to “Aha-upplevelser”

  1. Ja det är starkt att kunna tänka så! Och rätt! Tänk om man kunde tänka sådär när man är hel också – att man skulle träna mer alternativt.

  2. Duktiga du! Jag fick sådan lust att själv åka inlines när jag såg dig idag, skoj.Bra tänkt. Försöker själv också berätta positiva saker för mig själv under träningen, väldigt effektivt tycker jag. 🙂 Blir så glad när jag läser din blogg, du är så positiv!

  3. 35 km på inlines – inte dåligt!! Inlines är härligt!! Jag ramlade tyvärr för ett par år sen och slog mig rejält .. har sen var lite skakig när jag åker.Men härligt tycker jag ändå att det är ..Ha en mysig valborg!=)

  4. Det där har jag också tänkt på den senaste veckan. Att variera med inlines. Oftast brukar det bli med cykel, och det blir inte ofta det heller. Ska ta mig i kragen och leta fram inlinesen som stått längst bak i skåpet de senaste 4 åren.Åker du förresten med eller utan stavar? Jag tycker det är förfärligt tungt utan…

  5. Jag åker faktiskt utan stavar… men har funderat på att plocka fram rullskidorna och stavarna för att åka iväg en sväng… Kanske jag skidar till jobb någon dag 🙂 Det vore något 🙂 Variation är kul! Och ojojoj vad min rumpa skriker halleluja idag! Riktigt effektivt styrkepass!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s