Alternativ träning och kinesiotejp

Som jag ser det så har jag just nu två alternativ: 
1. Jag kan vara förbannad över mitt knä… min förkylning – jag kan sluta träna och därmed deppa över all förlorad träning… eller 
2. Jag kan välja att göra allt för att få knäet i skick och istället för löpning fokusera på alternativ träning som håller min kondition uppe samtidigt som jag tränar styrka och snabbhet.
Jag vill definitivt tro och hoppas – jag ger inte upp
Vi åkte iväg på en kombinerad cykel-/inlines utfärd och hälsade samtidigt på några goda vänner. Jag fick kinesiotejp och nu hoppas vi att det ger fortsatt god effekt från gårdagens massage. Tanken är att dagens tejpning ska hjälpa till att slappna av lårmusklerna och stödtejpen ska lätta trycket från ITB. Projekt – bli frisk från ITB har nu kört igång på allvar.
Nu är våren här – inlines och bara ben!
Det går undan med inlines – på måndag lämnar jag cykeln hemma!
Kinesiotejp – fungerar det? 

6 thoughts on “Alternativ träning och kinesiotejp

  1. Kinesio tejp hjälpte mig massor när jag hade problem med löparknä! Tyckte att det stödde knät bra. Hoppas det funkar för dig också!

  2. Intressant med tejpet. Har hört flera som stengillat det. Hur vet man hur man ska tejpa det? Eller är det expert som lägger på det och sen har man det kvar så länge det håller?

  3. Jo som jag ser det är det en expert – en fysioterapeut som gått utbildning som lägger tejpet. Men tro nog att jag kanske efter ett par försök kan lära mig själv att lägga tejpet… Ska testa hur länge tejpet håller – det som lades igår är helt intakt trots att jag redan tränat och duschat 2 ggr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: