Löparknä

Just nu känns det lite surt… En månad kvar till Stockholm marathon och jag kan i princip inte springa…

Cykling gör ont, löpning gör ont – vad finns det mer kvar att göra? Hur i helsike ska jag kunna hålla mig i form så att jag överhuvudtaget ska kunna springa 42 km om en månad?

Massage och promenad
Jag har senast fått massage för 10 år sedan då vi besökte Thailand. Idag åkte jag iväg till snabba Jenny för att få benen masserade. Det kändes ordentligt i benen… speciellt i vaderna. Troligtvis har löparknäet gjort att jag anammat en löpstil som sliter på andra muskler.

Tillbaka till Jenny
Är så otroligt imponerad över den bruden. Hon kommer också att springa Stockholm marathon – skillnaden är att hon kommer att starta i startfältet för proffslöpare. Jag säger snabba Jenny – för hon är snabb! Hon springer ett marathon på 3 timmar! Helt ofattbart!

Träning utan egentlig träning
För att lura hjärnan att tro att jag idag tränat, valde jag att transportcykla i 70 minuter och sedan ytterligare gå/springa i 45 minuter. Drog iväg med grannfrun på en runda. Största delen gick vi, men med ungefär 5 minuters mellanrum sprang vi 200-300 meter. Även om jag inte kan springa just nu – kan jag i alla fall lura hjärnan att tro att jag springer.

Mina nya älsklingar – har haft dem på fötterna non-stop sedan måndags (okay, jag lämnar dem i tamburen då jag kommer hem)
Startbeviset – nu är det här! Än så länge har jag inte öppnat kuvertet!

15 thoughts on “Löparknä

  1. De där lät inte bra =/ Jag hoppas du kan fullfölja lopppet ändå.Jag misstänker att jag har löparknä oxå, har du några tips som lindrar? Jag har endast sprungit ett lopp (förra året) och ska springa GBGvarvet, känns inte så positivt just nu :/

  2. Äsch då! Hoppas du slipper det snart. Jag tror du ändå klarar det hur fint som helst. Du är redan stark och snabb, nu är ju problemet ditt knä. Lägg det på första plats nu och koncentrera dig på att få det i skick. Det är ju det ända som håller dig från att komma i mål på 3.30, du har ju viljan och styrkan. Du är så bra på att peppa andra, du borde försöka peppa dig själv nu! 🙂

  3. Ajaj, inte kul! Jag hade lite löparknäkänningar när jag började springa "seriöst". Det som hjälpte då var stretch, stretch och åter streth samt vila. Massage är ju bra också men det visste jag inte då. Hoppas det bättrar på sig nu!

  4. Jag kommer på lördag morgon från Hesa. Tyvärr så stannar bussen bara så länge att man hinner springa loppet på högst 6 timmar, efter det så sticker den iväg till båten och tillbaka till Hesa. Men man vet ju aldrig om vi stöter på varandra i vimlet. 🙂

  5. Tack, du skriver så fint om mig 🙂 Hoppas massagen hjälper ens lite! Ja håller också med, du måst våga vila nu! Du kan ändå inte förbättra din kondition så mycket mera, så satsa istället på att få knäet i skick. Då tror jag att du klarar 3.30 fint 🙂

  6. Ja alltså verkligen – det kändes inte sååå farligt igår – men idag är huden öm för beröring! Det var en effektiv massage! Mina ben kändes som nya idag på morgonen – ingen värk alls i knäet (brukar ha känningar då jag går nedför). Men som sagt – är helnöjd med din behandling!!! Ska verkligen ge allt så jag klarar 3:30! Och jag kommer att tänka på dig varje kilometer – du är grym!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: