Dunk och ninja-lek om natten

För inte så länge sedan fick jag frågan: Vaknar barnen nattetid och kräver uppmärksamhet. Neeeej, svarade jag… Dumt gjort… mycket dumt gjort!


Förra natten… suck! Det började med att Viktor skrek och M försökte lugna honom. Efter en stund skrek han igen. Det var min tur att lugna vilket slutade att jag kröp ner i den lilla våningssängen vars madrass är 70*140 cm. Det är svårt att ta sig in till själva sängen eftersom den nedre slafen har ca. 45 cm spelrum och om man inte är en pyttemänniska och kan ta sig genom stegen som uppskattingsvis har ett hål på ca. 25*35 cm mellan spjälorna är detta enda vägen in. Jag slog både i huvudet och armbågen innan jag krånglat mig själv in i sängen… Men det gick!

Sedan låg jag där på ena sidan eftersom det inte finns plats för att lägga sig i ryggläge. Mina ben är för långa så de vilar över sängkanten i fotändan. Efter ungefär två minuter inser jag att mina ben är tunga. Sängkanten gör att blodflödet till tårna strypts, så jag drar in fötterna. Jag ligger nu på sidan med böjda ben och Viktor börjar sparka mig eftersom jag inkräktar på hans sida av sängen. Han fortsätter, tar spjärn med sina fötter och plötsligt har han dunkat huvudet i sänggaveln. Ett nytt ramaskri och jag ger upp. Jag frågar om han inte vill komma och sova i mamma och pappas säng, varpå jag ser små vita pärlor och en mun som ler i mörkret. 1-0 till Viktor för han fick sin vilja igenom. Jag bär honom till sängen och resten av natten handlar om att värja sig mot att få små barnfötter i ögat… (varför har barn en benägenhet att alltid ligga tvärsöver i sängen och leka ninjas i sömnen…?)


Det var den natten det… gäsp!

2 thoughts on “Dunk och ninja-lek om natten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: