Familjeträning

Idag körde tidtabellen ihop sig och jag kom aldrig iväg på Running Finlands gemensamma träning runt Tölöviken. Jag läste på Maratonmammans blogg att Fua bjöd på ett kul pass med intervaller – synd att jag inte hann med! Fua firade samtidigt att hon betat igenom 1000 km och det min vän innebär enligt min mening att man får köpa sig nya löpskor 🙂 Hurraaa! 🙂

Det att jag inte hann iväg till Helsingfors innebar och sin tur inte att jag skulle ha blivit en träning fattigare. Åh nej… Istället slog jag två flugor i en smäll och kombinerade familjetid med träning. Amanda kände sig pigg efter att ha spenderat dagen inomhus och ville ut för att testa sin nya cykel. Sagt och gjort – vi sprang/cyklade iväg!

Uppför behövde Amanda lite extra hjälp i form av en springande mamma som skuffade på där bak

Det kändes rejält i benen och magmusklerna kan jag lova… Lite extra träning in på träningsbanken alltså! Den rosa jackan från Röhnisch var perfekt idag! Tunn och skön!

Viktor fungerade hejaklack – en naturbegåvning till Stafettkarnevalen

Sprang förbi skidspåret och en liten, liten tanke började gro inom mig… tänk om jag skulle ta ett sista skidpass för denna säsong?!

Väl hemma körde jag lite styrkeövningar

Den här rörelsen är en klar favorit! Hoppas på att den ska göra under för mitt knä! Idag kände jag mer stramhet än igår och enligt M har min löpteknik blivit lidande. Tydligen släpar jag en aning på vänster ben eftersom jag omedvetet är rädd för att böja benet…
Och så blev det kväll
Frukosten och kvällsmaten hör till mina favoriter då det handlar om att äta! Jag och Amanda svängde på eftermiddagen ihop en bröddeg av det vi hade hemma i skåpet. Semlorna bakades på 2,5 dl ljummet vatten, 1/2 pkt jäst, 1 morot, 1/4 dl olja, 1 msk sirap, havregryn, linfrön, solrosfrön, rågmjöl, fullkornsvetemjöl och lite durumvete (eftersom allt annat mjöl tagit slut). 
Vi lät degen jäsa i 3+2 timmar och då vi åt nybakt, varmt bröd på kvällen kände vi bara lycka. Med magarna mätta gick det rätt så smidigt att få barnen i säng! Vilken bra dag det varit!
Då man låter degen jäsa länge, behöver man inte använda tid till att knåda degen. Brödet blir luftigt och gudomligt gott! 
Det finns absolut inget bättre än nybakt, varmt bröd!

Ibland får jag höra frågan – varför vill du springa med familjen? Träning anses kanske vara något man helst gör själv – på egen hand. För mig är det precis tvärtom. Jag vill genom min livsstil visa för barnen att motion kan och ska vara en del av vardagen. Det är något man kan och ska göra tillsammans. Det kan ske genom att vi sparkar boll ute på gården, genom att vi cyklar till simhallen eller genom att vi går på hike i Noux… Hur som helst – det viktigaste är att vi gör det tillsammans och att det sker utan större krusiduller. Motionen ska komma naturligt… och lätt!

5 Replies to “Familjeträning”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s