8,5 km transportlöpning med vagn

Då jag kom hem drog jag av mig dagens på mindre än 10 sekunder och klädde istället på mig tights och löparjacka. Eftersom Amanda låg på soffan under filten i 38 graders feber sprang jag och Viktor iväg och hade tumis-tid! 
Vi tittade på varje bil, tåg och flyg som passerade och nu som 2-åring känner han igen Volvo, Toyota, Audi, Volkswagen, BMW och Ford. 
Då vi sprang lät vår diskussion enligt följande:
V: Mamma va e de?
M: Det är en Fiat
V: De e Volvo
M: Mmmm…
V: De e Audi
M: Mmmm…
V: Mamma va e de?
M: Det är en Nissan
och så fortsatte diskussionen i all evighet…
Dagens pass bjöd på väldigt många uppförsbackar och varierande underlag. Jag är nöjd med träningen eftersom jag lyckades hålla en snittid på 4:58 trots uppförsbackar med vagn! Vagnen i sig väger väl ca 15 kg och Viktor väger 16 kg så det blev en del att skuffa på! Pulsen steg till huisiga 184 slag/minut i uppförsbackarna och medelpulsen låg på 169 slag. Fick ibland blodsmak i munnen… och vet ni… jag gillade det! Jag kände mig stark och det kändes som om jag kunnat hålla på i all evighet! Efter 6,5 km kom vi fram till köpcentret och det var dags för mig att plocka fram kameran. Just nu går jag en utbildning inom visuell marknadsföring och dagens uppgift var att fotografera och jämföra hur olika varumärken presenteras i olika butiker. (Det kommer att bli en sen kväll)
Från köpcentret joggade jag ner i 2 km. Tyvärr skedde nedjogget i sluttande uppförsbacke. Jag känner en viss stramhet i baklåret nu då jag sitter i soffan –  kommer att fortsätta kvällen med stretch!
Hemfärden bjöd på naturupplevelser 

Varierande underlag och varierande terräng
Åkpåsen värmer då det blåser

Årets andra tussilago – en ensam stackare

Vatten kan vara mysigt att lyssna till och vackert att titta på i all sin enkelhet

Viktor konstaterade att hästarna tuttar

Längtar till hösten – då ska jag ut i svampskogen! Tyvärr har jag ett rätt så uselt svampöga!

12 Replies to “8,5 km transportlöpning med vagn”

  1. Egentligen var det tack vare maratonskolan. Jag som idrottat som ung hade blivit ett vanedjur. Samma runda, samma fart! Bekvämlighet till 100%Variation i träningen gjorde att jag blev snabbare! Också det att jag förstod vikten av gundkondotion gjorde att träning plötsligt kändes mer kul!Plötsligt var jag tvungen att springa långt, lugnt och jag hade sällskap! Fantastiskt kul

  2. Men verkligen imponerande! Ingen lätt match att löpa snabbt med vagn. Avundas din snabba fart. Varje gång. Med eller utan vagn. :)Ta inte för stor stress av dit maraton mål. Det ser ju bra ut trots dina problem. Lycka till med träningen tills dess!

  3. Har du någon speciellt vagn som du har när du springer? (Jag tänker på säkereten och allt det där som man skall tänka på som mogen förälder och allt som alla pratar om)

  4. Tack Dina… Jag tror mig klara 3:30, men säker är jag då inte! Och helt ärligt så kommer jag vara sktiförbannad om jag misslyckas… men samtidigt så ve jag ju att det kommer flera maraton. Det här är ingalunda det sista! 🙂 Och man måste komma ihåg att visst – jag hade uppförsbackar… men visst fanns där också en och annan nedförsbacke. Och då man spurtar ordentligt (dvs släpas med av vagnen) nedför så går snittiden ned 🙂 Jaadi jaadi jaadi 🙂 Ha en skön dag Dina!

  5. Jag springer med Easywalker – ingen speciell löpvagn alltså. Det gick säkert mycket lättare, bättre och snabbare med en ordentlig löpvagn med handbroms och stora hjul, men den här trehjulingen fungerar för oss. Och snart börjar Viktor bli så stor att han inte längre vill följa med mig 🙂 Jag brukar låsa framhjulet så att det inte vobblar och så springer jag på skyddsväg, undviker skarpa svängar osv. Sunt bondförnuft helt enkelt! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s