Fotbollspremiär

Äntligen
Årets paus gick fort och vi välkomnade ligapremiären med öppna armar. Då vi steg in på stadion möttes vi av samma ordningsvakt som under alla tidigare år. Hon konstaterade glatt att barnen växt under vintern…
Ivrigast att gå på fotboll idag var nog Viktor… även om han var lagom glad då han insåg att han inte alls skulle få gå ut på planen för att spela med de stora pojkarna. Till slut nöjde han sig med att sitta på åskådarbänken – men lätt var det inte!
Skillnaden mellan flickor och pojkar
Eller kanske jag borde skriva skillnaden mellan Amanda och Viktor
Samma bakgrund, samma familj, lika mycket bolltid, samma utgångsläge… Eftersom Amanda levt med fotboll i snart 6 år, borde hon ju vara minst dubbelt så intresserad av fotboll som Viktor (2år)… Men nej! Amanda leker, medan Viktor följer med och verkligen tittar på själva spelet. Jag förstår inte…
Ligapremiär idag…

Amanda leker helst under fotbollsmatchen – vilken tur att hon har en lagkompis

Viktor i sin tur följer med och hejar!

Det känns tryggt, bekant och vant, att komma med två barn i släptåg och sätta sig på åskådarbänken. Hemligheten med att kunna se på en match i fred, är att ha med sig en välfylld väska med både yoghurt, smörgås, bulle, kex och frukt… Alla är nöjda, glada och mätta då vi åker hem!

Första matchen bjöd på många mål och många glada skratt! Fotboll är kul, men bäst av allt är alla vänner och bekanta som man stöter på – en superkul gemenskap!

One Reply to “Fotbollspremiär”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s