Friskluftsförgiftad

Vi tillbringar nästan all tid utomhus och njuter av stora ytor. Isen ligger fortfarande på havet vilket skvallrar om att det precis varit vinter… Men om man sätter sig i le och sluter ögonen i solskenet, kan man ana sig till hur det kommer att kännas efter några månader.

Viktor lekte non-stop med vattnet flera timmar. Det bjöds på soppa och saft. 
På eftermiddagen, efter att de sista högarna med riskor och löv räfsats ihop och kärrats bort, åkte vi iväg till Kimito. Utfärden bjöd på mer solsken och under utfärden kunde Amanda plocka en blåsippa.

Det lyste i blått bland fjolårets gula löv.

Vi upptäckte naturen…

Vi stötte på en mårdhunds-fälla och konstaterade att den var riggad med fisk.

Amanda fick egentid med sin favorit-kompis.

Jag gick mest omkring och njöt av tystnaden, lugnet och stämningen. Jag ägnade inte jobbet och framtiden en minsta tanke.

Jag började däremot längta till sommaren. Jag längtar efter att få åka ut till stugan med barnen, hämta mjölk från bondgården, cykla till kiosken efter glass och åka iväg med lilla båten ut på havet för att lägga nät. Självklart hoppas jag på fiskelycka så vi kan njuta av rökt flundra och saltad abborre.

Amanda har blivit van med att röra sig nära is och vatten. 

Viktor hade bollen med sig och övertalade samtliga till att spela boll med honom – tillsammans som han så fint säger! 
Önskar att det kunde vara påsk några dagar till. Det har varit fantastiskt skönt att få njuta av ledig tid tillsammans inom vår lilla familj. Samtidigt kommer jag att ha en spännande vecka framför mig. Och om exakt en vecka kör ligan igång – äntligen fotboll igen säger jag! Har saknat matcherna!

5 Replies to “Friskluftsförgiftad”

  1. Verkar ha varit en skön helg 🙂 vi har också njutit av naturen och tagit det lugnt. Man känner dig nästan lite bortskämd efter en helg som den här, hehe 🙂

  2. Hehe… jo det känns lyxigt att "bara få vara"… Vill inte riktigt åka hem ännu… vill bara vara någon dag till… Vilken tur att det imorgon är ledigt 🙂

  3. Oj vad det ser fint ut och vad skönt att ni bara har tagit det lugnt! Har varit i Esbo över påsk men oj vad jag längtar till skärgården när jag ser dina bilder!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s