Jobb efter ledighet

Efter att ha varit ledig från jobb i två dagar är det dags att ta itu med projektet: beta av inboxen. Det är skönt att vara ledigt och koppla bort, men samtidigt är det några kaotiska första timmar/dagar då man inser att man är tvungen att jobba ikapp all ”förlorad” arbetstid. Man behöver alltså vara tre gånger så effektiv och skärpt för att snabbt arbeta fatt.

Det andra problemet är telefonen. Har samma nummer både privat och ”i arbete” vilket innebär att jag aldrig vågar låta bli att svara för det kunde vara något viktigt. I praktiken innebär det att jag svarar på jobbsamtal även om jag borde vara ledig. Igår fick många stackare lyssna till barnskratt/-skrik samtidigt som de försökte föra fram sitt ärende så fort som möjligt.

Det bästa med att åka till kontoret igen efter ledigheten är kollegorna. Man kommer fort in i rytmen och sällskapet och team-arbetet gör att dagarna går fort. En annan positiv sak är själva arbetsresan – ett naturligt krav och samtidigt möjlighet till motion! Jag gillar allt som rimmar med tidseffektivitet! Idag blev det cykling och imorgon fortsätter samma mönster…

4 Replies to “Jobb efter ledighet”

  1. Jag har också samma nummer privat och i arbetet. Men jag gör helt tvärtom. Ringer min telefon när jag är ledig och jag inte känner igen numret, svarar jag inte! 🙂

  2. Har också samma nummer, men även fast telefon på jobbet och lämnar aldrig ut min mobilnummer i t.ex. mailsignatur, visitkort etc… är måste att göra så om man har mycket kontakt med människor i USA och om man vill sova om nätterna 🙂 . Mailen är dock med dygnet runt vilket jag egentligen borde göra något åt, för är man ledig borde man vara ledig. Hoppas du hunnit med mailboxar och telefonerande!

  3. Men hur vågar du… 🙂 Tänk om det är som i reklamen… att någon long-lost-relative från America gått hädan och det är advokaten som ringer angående testamentet 🙂 (hehe)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s