Loppis är poppis hemma hos mig

Jag älskar att shoppa, men jag avskyr att betala hutlösa summor för kläder. Ju äldre jag blivit, desto svårare är det för mig att hitta kläder som jag gillar i butiken. Lågpriskedjorna har kläder som jag gillar, men kvaliteten kan man kanske inte hurra över. De dyra butikerna har kläder av klassiskt snitt och av lite bättre kvalitet, men prisen är oftast skyhöga. 
Min stil har ändrat med åren. Ju äldre jag har blivit, desto mer säker är jag i min stil. Jag föredrar beige, svart, brunt, navy, vitt och rött. Jag gillar enkla snitt framom invecklade detaljer, volanger och ryschpysch. Jag har kanske t.o.m. blivit lite tråkig…
Jag kunde definitivt bli bättre på att använda mig av accessoarer. Avundas min kollega som har ett fantastiskt öga för olika små detaljer. Hon kan vara sobert klädd, men som pricken över i:et kan hon ha ett tufft halsband där det hänger en rosa gris. 
Började aktivt handla kläder på loppis för ca. 6 år sedan och med åren som gått har jag tränat upp ett visst öga. Jag scannar rätt så fort av ett bord vet ifall det kräver närmare djupdykning eller ifall jag kan passera utan att gå miste om något nämnvärt. Ibland misstar jag mig dock – som den där gången som jag obemärkt gick förbi ett bord och stunden senare i ögonvrån kunde konstatera att personen bakom mig precis hade lagt vantarna på en ljuvlig jacka från Peak Performance. Men, men…
Dagens fynd:
Ok, de här köpte jag faktiskt på Prisma men eftersom de totalt kostade mig hela 5,80 euro beslöt jag mig att de fick gå under samma rubrik! Tekniskt underställ från Hummel. Kommer att matcha med ett par shorts från Stella McCartney och känna mig hur snabb som helst!

 En marinblå kofta och ett par sammetsbyxor + en blus och ett par sjömans shorts – totalt 12 euro

Två söta blusar – totalt 6 euro. Blusen från Monsoon har fortfarande taggen kvar.

Spetsklänning till midsommar och ett par caprijeans – totalt 7 euro

T-shirten kostade 6 euro och handskarna 5 euro. Det kändes dyrt – men de var i prima skick! Och snart ska Amanda börja träna friidrott och då behövs ändamålsenlig klädsel. 

Till Viktor fyndade jag ett par blusar för 4 euro

Åt mig själv hittade jag en skir klänning, en tuff jeansjacka från Levi’s och rutig skjorta från Boomerang. Totalt 12 euro

 Och sist men inte minst en ylleklänning från Repeat, en kabelstickad poncho och en prickig blus för hela 9 euro. Jag tror jag kan låta bli Galna Dagar på Stockmann – jag köper istället fjolårets kläder för struntsummor.

Priserna är nog rätt så höga egentligen, eftersom de trots allt inhandlats på loppis. Men till mitt försvar kan jag säga att kläderna jag numera köper alltid är jämförbara med nyskick.

4 Replies to “Loppis är poppis hemma hos mig”

  1. Verkliga fynd du hittat. Idag fyndade jagbpå missionsboden en Craft vindjacka åt Jamilah för 1 euro och ett par Puma innetossor åt Liam för 1 euro. Jag njuter då jag fyndar. Jag är lite dålig på att titta efterr saker åt mig själv, men då man läser om dina fynd så borde jag nog ändra min blick då jag nästa gång går på loppis.

  2. Nå det var bra priser. Här är det nog lite dyrare, men bra utbud trots allt. Jo bland alla lumpor hittar man alltid pärlor! I PArgas hittade jag bl.a. en sådandär skinnmössa i prima skicka för 2euro. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s