Jag kan inte springa, men jag kan lyssna

Dagens fiilis: Halleluja! Äntligen är vägarna fria från snö och de är i full gång med att putsa trottoarerna fria från grus och sand. Snart kommer jag att plocka undan alla vinterjackor, overaller osv
Dagen på jobbet: Var egentligen ett enda virrvarr. Inboxen svämmade över och det var svårt att börja välja ut vilket som var viktigast att ta itu med. Alla olästa mail eller alla mail som låg rödflaggade och väntade på att åtgärdas.
Dagens träning: Bestod av 27 km cykling i rask fart. Pulsen steg och mjölksyra ansamlades i benen! Kändes fantastiskt! Kvällen kommer att avslutas med den sedvanliga plankan!
Dagens medalj: Går till M som under tiden då jag varit borta städat huset, tvättat och donat och som grädde på moset varit iväg ock köpt oss ett stiligt matbord! Hurraaa!! 
Dilemma: Jag har svårt att bestämma mig för om jag i helgen ska skida en sista gång, åka rullskidor, åka rullskridskor eller ifall jag ska ge mig ut på en riktigt svettig och lång cykeltur!
Det blev sen upphämtning på dagis så vi åkte via butiken direkt till Idrottsplatsen (ingen risk att jag kommer att behöva åka iväg till Presidentslottet för att ta emot någon medalj på morsdag). Jag hade stämt träff med Riitta som är van dragare av löpskolor. Nästa onsdag kör träningarna igång och då behöver jag vara väl förberedd! Efter mötet stannade jag kvar för att lyssna till en diskussion om förberedelser inför ett maraton. 
Kidsen valde banan, morötter, drickyoghurt och karelska piroger till mellis. Medan föreläsningen pågick satt de rätt så snällt och underhöll sig själva. Då vi kom hem fick jag dock en mindre utskällning av Amanda som tyckte det var tråkigt att lyssna till vuxna människor som pratar om löpning och kost. Hmpf…
 Det tog en evighet för oss att ta oss in eftersom Viktor vill hjälpa våren på traven och slänga snö omkring sig! Gärna för mig – har fått nog av det vita och kalla!
Efter att jag mutat honom med Bolibompa valde han att ställa spaden åt sidan!
Kvällsmaten bestod av frukter och bär! Söta jordgubbar, plommon, satsuma, vindruvor och blåbär. Tänkte på Amanda som i helgen påpekade att man inte ska äta frukt från utlandet som man inte kan skala och jag skämdes ett ögonblick. Men så rätade jag på huvudet då jag tänkte att det här i varje fall är bättre än godis. Jag vet ändå att Amanda har rätt. Det är inte bra… speciellt inte då jag reflekterade över att jordgubbarna från Långtbortistan var mycket röda och mycket fräscha. Jordgubbar från Finland blir sunkiga efter en dag… men det var gott!
Eftersom jag imorgon ska på blodprov där bl.a. kolesterol osv ska mätas är jag tvungen att fasta i 12 timmar. Jag var alltså tvungen att äta lite malaxlimpa…

 Och en extra portion turkisk yoghurt med bär… Gottgottigottgott!

6 Replies to “Jag kan inte springa, men jag kan lyssna”

  1. Voi håhhå, vad det såg gott ut med frukter och grejer. Och limpa med ost! Jag som tänkt skippa kvällsmålet måst nog få tyst på magkurret som nu sattes igång. Tack för det 😉

  2. Tycker inte bären såg så giftiga ut 😉 Och du har ju så rätt, mycket bättre än godis. Vad kul att du har kunnat cykla utan att knäet bråkar. 🙂 Blev jätte sugen på limpa nu! 🙂

  3. Vi snackade förberedelser i allmänhet. En del om själva träningsupplägget men också olika sorters kost och olika sorters tankning inför ett maraton. Old school vs. modernare varianter…

  4. 🙂 Tänker rätt så mycket på alla tillsatsämnen efter ditt snack! 🙂 Planerar definitivt att åka iväg och cykla/skida nu i helgen eftersom jag inte kan följa med på långlänk! Men på tisdag är jag med!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s