Träning med Anders Szalkai

Vilken dag… Är både trött och upprymd – allt på en och samma gång!

Dagen började med att Anders Szalkai körde ett backträningspass för ett 40-tal glada löpare och vi skrapade ihop ca 11,5km löpning. Och ifall det är någon som undrar så ja – det finns nog några uppförsbackar i Österbotten. Efter lunchen föreläste Anders om hur vi ska lägga upp träningen och hur vi ska träna för att bli snabbare. Även om man gillar att kuta på i skön mysfart så kan intervallträning göra mycket för träningen – genom att variera träningen får man mer innehåll och variation i träningen!

Fotot som jag kämpat med för att kunna publicera. Fick flytta det från ett annat halvfärdigt inlägg för telefonen joxar. Ett personbästa på 2:12 är inte fy skam! Och tänk – under sin livstid har han i snitt sprungit 16 km/dag!

Eftersom helgens ledord är träning så fortsatte vi dagen med 25 min. löpning, cirkelträning och avslutande stretch. De andra tog sig ytterligare an ett tredje pass i terapibassängen, medan jag och Fua gick iväg på en promenad samtidigt som vi diskuterade Running Finland, framtidsplaner och bollade idéer.

Hela gruppen står stilla på stället, samtidigt som armarna springer, spurtar och joggar för fullt!

Kvällen avslutades med frågesport och jag satsade högt och njöt av ett glas shiraz. Vi kom på delad andra plats i själva frågesporten och jag betedde mig som en usel förlorare. Det fanns ingen gräns för min lycka då jag i lotteriet en stund senare vann en Team Stockholm Maraton funktionströja från Asics. Jag ställde mig upp, gav ifrån mig ett glädjetjut samtidigt som jag hoppade fram med armarna uppsträckta. Jag fick en del frågande blickar, men det bjuder jag på! Jag är lika glad varje gång jag vinner något – spelar ingen roll om det är en t-shirt eller en fribiljett med Viking Line (som man för övrigt får gratis från Tax Freen då man köper för en summa som överstiger 50 euro). Jag behöver kanske tillägga att jag är en lika sur då jag förlorar som jag är glad då jag vinner. Det är inte lätt för den som vinner mig i kortspel…


Nu är det dags för godnatt, för om 7 timmar ringer klockan – morgonpass, frukost, föreläsning och långpass står på programmet… Sedan är det bara 6 timmar bilfärd innan vi är hemma igen!

One Reply to “Träning med Anders Szalkai”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s