Backträning med Running Finland

Medan M åkte med barnen till Hoplop tog jag mig till Helsingfors för att springa backe med Running Finland.

På vägen ner för ”den backen” kunde vi njuta av finaste utsikten! Jag spanade in den gula maffiga trävillan (som inte syns på bilden) medan Fua bestämde sig för en anspråkslös liten röd stuga som syns mitt emellan Amandas och Annas huvuden. Jag lovade vinka kungligt från min balkong till henne…

Då passet var slut och det var dags att posera hade det blivit mörkt men gänget är fortfarande lika glatt!
Amanda, jag, Anna, Linda och Sofia

Backträning är en utmärkt övning då man vill träna styrka
Idag körde vi 10 x kort sprintbetonad backe (ca. 30sek) med mycket stigning. Tempot var 80-90% av max och flåset därefter. Vi gick nedför och hade ca. 10sek paus innan nästa stigning.

Passet avlutades med 2 x 90sek intervall i snabb takt. Första intervallen pressade vi ner mot 3:30-4:00, andra intervallen sprangs i 4:00 min takt. Efter backträningen kändes benen förvånansvärt pigga och steget var lätt!

Backträning är kanske inte så kul att göra ensam, men det är definitivt kul då man kan tävla mot andra. Man ger heller inte upp så lätt, utan man vill hålla masken inför de andra, alltså ger man allt!


Dagens stora guldstjärna vill jag ge till Amanda som åter igen tar sig hela långa vägen från Kyrkslätt för att vara med på roligaste träningen! Det om något tyder på motivation och engagemang!

6 Replies to “Backträning med Running Finland”

  1. Låter som ett bra pass och roligt med sällskap! Jag borde också komma igång med backträningen.. Kommer du på träningsläger till vörå i helgen? 🙂

  2. Vad duktiga ni var! Jag tänkte igår i ett ögonblick av optimism att jag skulle vara med. Det var ingen körövning idag, för vi vilade efter lördagens konsert. Men det är nu en sådan vecka nu att jobbet tar allt, så där satt jag istället för att vara på backträning. En annan gång 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s