25,5km löpning i solig skärgård

Vaknade okristligt tidigt men eftersom solen gassade på utomhus gjorde det ingenting. Full av energi passade jag på att njuta av en skön söndag morgon. Gick ned för trappan och satt mig vid ett färdig dukat bord. Slevade upp havregrynsgröt och toppade med jordgubbssylt och frusna röda vinbär. Barnen tjöt av skratt, spelade fotboll och lekte med lilla dockhuset så jag kunde i lugn och ro uppdatera mig i bloggvärlden. Efter ett snabbt klädombyte vinkade jag hejdå till barnen som skulle ge sig ut på isen och så sprang jag i min tur bort till häststallet för att möta upp Linda. 
Redan efter några hundra meter klagade Linda över huvudvärk och jag kände samtidigt molnande värk i vänster knä. Vi kämpade på och betade av kilometer efter kilometer. Den där lyckokänslan infann sig aldrig riktigt… Vi pratade på, men jag kände att min energinivå låg under det normala. Var lite tystare, lite mer fundersam än vanligt… Och jag blev irriterad på mig själv! Jag fick skuldkänslor för att jag inte kunde ge mer och för att jag inte kunde bygga en super feeling. Benen kändes tunga och stumma och baklåren stramade.
Efter 15km tackade Linda för sig och sprang hem och jag förstår henne. Det är inte skönt att springa med huvudvärk. Eftersom jag hade bestämt mig för långpass och eftersom jag är envis som en gammal get så fortsatte jag en länga till. Sprang genom skogen och över åkrar. 
Då jag sprungit 20km träffade jag på gamla familjebekanta och utan att tänka efter stod jag plötsligt på en byggplats och beundrade ett nybygge. Fantastiskt fint hus, men fantastiskt dåligt för mina ben som blev stela och än mer tyngre. 
Summa summarum så var det i slutändan en bra söndag eftersom:
1. solen sken
2. vägarna håller på att bli bara
3. jag orkade 25,5km och mitt knä höll
4. jag träffade bekanta
5. jag hade varm bastu som väntade på mig efter löppasset snälla svärfar förberett 
6. jag kommer åter igen gå och sätta mig vid ett färdigdukat bord andra gången idag och fylla energiförrådet
7. vi sprang 15km i 6:30 fart och den sista 8,5km kunde jag öka takten till 5:30 och det kändes efteråt helt ok!
8. jag haltar lite, men det var värt det! Och jag haltar bara lite!
Viktor ville också med ut och visst fick han det!
Amanda provar nyaste loppisfyndet – en fleece i svart från Molo som vi köpte för 4euro
Linda och jag efter ca 10km – det var varmt – riktigt varmt!
Fjantar mig då Linda ska ta ett foto på mig! 
Efter 13km åkte jackan av. I skogen var det stundvis svårt att ta sig fram i.o.m. att underlaget var mjukt
Sprang över flera broar och beundrade den här ”slussen”
Det syns inte på bilden men de facto ångade det från mina fötter då jag 
satt mig ned efteråt och njöt av solskenet. 

13 thoughts on “25,5km löpning i solig skärgård

  1. Du kör på hårt med långpassen! Imponerande! Och man behöver den där segare känslan ibland för att kunna uppskatta när det går lätt sen. Ni ser i alla fall ut att ha haft en fin dag!

  2. Jag tänkte precis skriva; "Inte konstigt att det blev varmt med så mycket kläder", men så såg jag att ni har betydligt mer snö än vad vi har. :-))Härlig avslutning på passet i alla fall!

  3. Ela du va lika energisk som alltid! Had lika kul o springa med dej idag igen! Själv var jag förbaskat arg på huvudvärken o harmar att min långlänk bara blev till 17km, men ibland är det bara så…huvudvärken har int fortfarnde lätta fast jag tagit värkmedicin=( Men sällskapet var det bästa o är nöjd över dagens träning endå =)Kram

  4. Vilken söndag! Super Sunday! :DSå där såg det ut för oss också under dagens löprunda. MEn nog var det skönt att känna bar asfalt under dojjorna! Love! 🙂

  5. Jo jag vill bara att snön ska smälta bort nu… NU! Och då jag åkte hem mot Helsingfors åkte mina mungipor ned för jag insåg att det är fasligt mycket mer snö här än i skärgården… Vi kommer att ha snö ännu efter midsommar 😉

  6. Nå bra… jag kände mig bara tyst… och inåtvänd… Och hade velat vara mer energisk.. mer kul helt enkelt 🙂 Men nästa gång ska jag ta med serpentiner och den lilla dassboken så kan jag dra kul historier från den ifall jag blir seg 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: