Hemma med sjukt barn

Hade ingen annan möjlighet än att stanna hemma med Viktor idag.

Det började redan igår kväll… den oskyldiga hostan blev plötsligt otäck, samtidigt som snoret rann och under natten var laryngitis ett faktum. Han brukar vara rätt så tapper, men idag var det synd om den lille. Han ville helst vara riktigt nära och han höll till och med på att somna i min famn då jag satt och jobbade på morgonen.

Jag gjorde troligtvis personligt rekord idag då jag 1. jobbade mer än normallång arbetsdag trots att jag var hemma med barnen och 2. jag tackade nej till löpdate (har aldrig tidigare hänt).

Insåg på kvällen att eftersom jag jobbat, hade jag inte ”varit tillräckligt närvarande för barnen” och därför ville jag sjunga många sånger och ligga en stund riktigt nära dem då de gick och la sig!

Imorgon ska vi också vara hemma eftersom febern steg åt Viktor mot kvällen och jag har lovat mig själv att imorgon bara titta till jobbmailen nu och då!

Vi började morgonen med gröt till frukost! Igelkotten ville också vara med.

Idag ville de ha smöröga och kanel

Då katten är borta dansar råttorna… på golvet! Eftersom M åkt på träningsläger passade jag på att köpa hem mattan som jag dregglat efter… En Pappelina som är som gjord för vår inredning. Visste ni att Pappelinas orginalmattor fortfarande vävs i Dalås i Sverige och att mattorna varken innehåller några tungmetaller eller farliga mjukgörare…

Väggarna går i samma beige och ljusblå nyans som mattan. 
Amanda pryder HBL:s framsida sommarens varmaste dag år 2010.

Passade på att tvätta vår Kartell Bourgie lampa och limmade foten som Viktor alias Emil i Lönneberga hade sönder då han drog ner lampan i golvet… Varför ser strömbrytaren på den lampan så intressant ut? Det är en riktig teaser för en knappt 2-åring.

Stort tack till Bolibompa som skötte barnvaktandet och gav mig möjlighet till en stunds arbetsro

På kvällen träffade vi denna ljuvliga skönhet! Amanda slutar inte tjata om husdjur… 
Jag föreslog vandrande pinnar!

12 Replies to “Hemma med sjukt barn”

  1. Hördu ela! skulle säga att en hund är bättre än pinnar..saken e dn att pinnarna är tvåkönliga,vilket gör att dom kan föröka sig med sig själv och VIPS har ni tuusen av dom :D…bara så du vet 🙂 ge barnen kramar från faster och att hon saknar dem massor!och föräldrarna såklart också 🙂

  2. Hördu ela! skulle säga att en hund är bättre än pinnar..saken e dn att pinnarna är tvåkönliga,vilket gör att dom kan föröka sig med sig själv och VIPS har ni tuusen av dom :D…bara så du vet 🙂 ge barnen kramar från faster och att hon saknar dem massor!och föräldrarna såklart också 🙂

  3. Ja vandrande pinnar blir man sen aldrig av med. 😉 Dessutom rymmer de minimala babyna ur terrariet och så finns de i hela huset. 😀 Men oj en sån fin dalmatin! Har alltid gillat dem, men förstått att de inte är de helt lättaste. 🙂 Drömmer om en liten pudel jag, den enda som kanske sku kunna flytta in här med våra allergiker. Hoppas V blir snabbt frisk!

  4. Ojdå! Vi verkar ha små sjuka killar båda två. Hoppas han kryar på sig fort! Så jobbigt att se sådär små sjuka. Jag har varit hemma idag med en väldigt tystlåten lite stackare. Han for t.o.m. självmant tidigare och sova nu på kvällen och somna inom fem minuter…Snygg matta, jag brukar också passa på att fylla hemmet med små saker då mannen är borta och KANSKE inte märker nåt då han kommer hem. "Nä, det där är gammalt!", fast en matta kanske han märker… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s