Stretch på jobbet

Jag vågar knappt skriva det, eftersom jag är rädd för att jinxa det och att smärtan kommer tillbaka…

Men… Jag har stretchat på ett nytt sätt i 2dgr nu och i början gjorde det fasligt ont i knäet och i låret. Så ont att jag svettades. Det kändes som om jag haft ett gummiband inne i låret som höll på att gå av. Allt eftersom jag stretchade lättade det onda.

Jag har stretchat hemma och på jobb. Långa, lugna övningar. På jobb höjer man knappt på ögonbrynen längre… De har vant sig!

Bäst av allt… Jag kunde springa ner för trapporna för en stund sedan! Hoppas jag inte precis jinxade det…

Det onda benet har jag framför och jag försöker få fram/upp foten så långt som möjligt. Ju högre upp jag får foten, desto mer känns det i låret och desto mindre ont har jag efteråt.
Den andra stretchningen innebär att jag lyfter upp foten framför mig på bordet. Effektivt och hjälper likaså! Detta är ju något jag själv ”hittat på” så jag vet inte vad som pekpinnarna säger. Men jag själv kan säga att jag knappt känner av det onda nu. De andra övningarna har knappt hjälpt mig alls! 

One thought on “Stretch på jobbet

  1. Brukar köra en liknande stretch som den på nedre bilden, bara att jag står ist för att sitta. Lutar mig sen framåt tills det stretchar ordentligt i piriformis, dvs i en kort, liten muskel i rumpan. Just den muskeln blir ofta spänd av löpning. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: