Pilates som komplement

Har tillbringat senaste timmen framför datorn. Ett flertal ”experter” menar att löparknä och andra belastningsskador som uppstår p.g.a. löpning beror på svag bålmuskulatur. Idag har jag kört ett kort, men effektivt pass pilates hemma på sovrumsgolvet. Detta korta men effektiva program hittade jag på runnersworld.com.  Imorgon får M konsultera läkare och på kvällen får vi besök av våra vänner som är fysioterapeuter. Jag vill slippa alla besvär nu… med det samma!

Ont, ont, ont

9 Replies to “Pilates som komplement”

  1. Yoga är bra och som sagt stretcha mycket. Så trist att knät strular för dig! Kolla dina skor….antar att du har bra skor men det kan alltid vara värt att se över den biten också!

  2. Då jag fick löparknä handlade det nog inte om för svaga bålmuskler. Jag har aldrig varit så stark i bålen som då. Klarade av att stå i en perfekt planka i över 5 minuter och min rygg var stark som bara den. Däremot vad (och är) mitt höftparti inte lika starkt och framför allt är det stelt. Med det här tänkte jag bara säga att pilates är bra: både för bålmuskulaturen och andra muskler som kan vara svaga. Det är aldrig fel att träna upp en stark kropp så att den håller 🙂 Hoppas knäet ger med sig snart.

  3. Tack! Jag kände knappt av mitt knä på morgonen och förmiddagen. På eftermiddagen gav jag mig ut på stan på ärenden och gick på ojämn mark och plötsligt rev det till i knäet igen! Hör av dig angående träningen. Vill veta om du märker av pilates träningen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s