Tisdagens pass

Barnvakten ringde på dörren prick klockan 17, då jag höll på att plocka undan dagens middag iklädd jobbkläder. Det blev ett snabbt klädombyte och så rusade jag iväg med Hanna till Helsingfors. Det kändes lite nervöst eftersom vi var osäkra på ifall någon alls skulle dyka upp i vintermörkret och ett tag hojtade jag glatt att där står redan någon och väntar tills jag insåg att det var vägarbetare iklädda gula reflexvästar... inte löpare!
Det trillade dock in tre nya löpare i gänget, dvs. Emilia, Nina och Hanna (alla klädda i rosa). Dagens intervaller bjöd på lite mycket pust och flämt så det blev lite mindre prat och babbel än normalt, men under nästa sköna lågpass den 4.3 tar vi igen det uteblivna snacket. 
Träningen då?
Vi sprang totalt 7km och min maxpuls under passet nådde 179slag/minut. Då vi utförde backträning med olika hopp kändes det rejält i låren och ett tag så pustade alla rätt så friskt. Några av oss hade blodsmak i mun men det är precis som det ska vara då man kör ett lite tuffare pass. 
Summa summarum var alla rätt så nöjda efteråt och ibland ska det kännas att man tränar. Jag fick åka hem med snälla Hanna men bad henne släppa av mig ca. 1km hemifrån så sista biten joggade jag försiktigt. Totalt 8km löpning denna tisdag alltså! Nu ska jag avsluta kvällen med ett kort styrkepass framför tv:n.
Men vad sa knäet?

Jag kände av knäet vid ca. 1km. Backintervallerna var värst. Benet är svårt att böja. Det värker på yttersidan, frampå och bakom. Hoppen gick bra, liksom det långsamma jogget hem (1km). Men då jag skulle gå i trapporna var det omöjligt! Behöver ha benet rakt! Vilken tur att vi på torsdag får kvällsbesök av två fysioterapeuter… 

Klockan 18 var humöret på topp. Lite nervösa men än mer förväntansfulla! För Nina, Hanna och Emilia (i rosa) var det första passet med Running Finland men vi ser fram emot många, många fler pass tillsammans med dem! Det bästa med vår klubb är alla trevliga människor! 
Maratonmamman i gult, jag i blått och Fua i svart.
Efteråt plockade vi fram ”nästan hemlagade” fastlagsbullar. D.v.s. jag hämtade upp några paket bullar från butiken efter jobb, och på förpackningen stod det Isoäidin laskiaispullat. Jag hade varken tid eller möjlighet att stå och välja och vraka – det var de enda bullarna som fanns kvar i butiken. Då Alex scannade innehållsförteckningen fann han nästan ett 20-tal E-koder (kanske jag överdriver lite…) och ganska fort insåg vi att de var importerade från Lettland… Men de smakade gott… 🙂

Ett gäng glada löpare, på en parkeringsplats mitt i centrala Helsingfors, girigt drickandes varm saft ur pappmuggar, precis som man gjort efter alla lopp i barndomen… Det kändes lite… hmm… Vad ska man säga… Inte så vanligt, vardagligt och ”citychict” i varje fall!

Duktiga Hanna klarade sig bra under sitt första pass med Running Finland. Är stolt över att hon vågade sig med!

Stort tack till snälla Alex som vänligt fotade oss under kvällen! Utan dig hade vi fått nöja oss med suddiga foton tagna med iPhone!

9 Replies to “Tisdagens pass”

  1. Ser kiva ut! Synd att jag redan i morse återvände hit till de tavastländska skogarna efter en snabbvisit till stan i går. Och så undrar jag om du i något skede skulle ha tid att hjälpa mig med ett träningsschema när jag nu helt officiellt registrerat mig i Running Finland och allt 🙂 Fast jag vet att du har tusen järn i elden för tillfället så ingen stress!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s