Sockersug

Jag har ett enormt sockersug – dag som natt! Det har blivit riktigt otäckt, för jag inser att jag äter sötsaker så gott som varje dag. Jag föredrar salmiak men vill gärna också ha något surt godis till sällskap. För att inte tala om choklad… pätkis, susu, tupla… Det vattnas i munnen då jag tänker på alla dessa godsaker. 

Samtidigt vet jag ju hur otroligt skadligt det är för tänderna. Och socker-kilona gör mig inte precis snabbare. Nu har jag bestämt mig för att försöka leva ett liv utan lösgodis, läsk och andra onyttiga snacks. Min mage kommer också att tacka mig – det vet jag! 
Bild lånad från http://www.traningslara.se
Men hur kan det vara så svårt? Jag ser på bilden ovan och det vattnas i munnen… jag tänker på sura godisar och det liksom rinner till i munnen… 
Det är inget fel med godsaker nu och då, men om jag medvetet undviker vetemjöl så vore det rätt så logiskt att jag också utesluter lösgodis och läsk som är fullproppade av E-koder och tillsatsämnen… och tomma kalorier! Om vetemjöl är dåligt för min mage så är socker knappast bättre…

10 Replies to “Sockersug”

  1. Jag äter ingen godis och är väldigt noga med E-koder! Ett tips är att äta mer frukt, det hjälpte mig i början och så brukar jag laga godis på t.ex. dadlar. (hälsosamt godis så att säga) + att nötter och sådat är ju inte ohälsosamt. I början kan det vara svårt men jag har varit nu jätte länge utan och man mår verkligen bättre så. 🙂 Jag unnar mig nog att äta lite mörkchoklad då och då, men det är heller inte helt dåligt för kroppen 😉

  2. Ät nötter istället för godis! Mättar och är betydligt bättre för kroppen då du slipper all "skit"som är i godis! Magen kommer garanterat må bättre också! Kram

  3. Min första tanke idag på morgonen var: nycklar-check, lunch-check… Tablettask??? Har jag det i väskan??? Så insåg jag att jag beslutat mig igår att skippa godis… Inte lätt!

  4. Lycka till! Det går nog bara man är sträng med sig själv. Jag har varit godisfri i 6 veckor nu, men jag äter glass då och då. Har inte varit sugen på godis på den här tiden, men jag har inte heller tänkt sluta för all framtid… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s