Mindre trevlig självinsikt

Insåg precis att jag är en fruktansvärt dålig förlorare som ställer alldeles för höga krav på mig själv. Det är många gånger bra att vara tävlingsinriktad, men ibland skulle det vara skönt att kunna strunta i tider och placeringar och istället bara njuta av själva utförandet. Jag behöver lära mig att göra något utan att prestera och jag måste sluta jämföra mig med alla andra. Då jag lärt mig detta tror jag att upplevelsen i sig kommer att betyda ännu mer.

12 thoughts on “Mindre trevlig självinsikt

  1. Jag förstår dig precis. Har själv väldigt svårt att förlora, jag t.o.m. tävlar med folk när jag är ut och länkar, då utan att dom vet om det såklart.Har svårt att koppla av och springa lugnt. Men jag tycker du var duktig som skidade i mål!! Jag hade inte sluppit i mål heller tror jag, jag är en värdelös skidare! Kommer gärna med på långpass någon dag.. Har själv varit på måndag senast på 20km länk ensam (lite tråkigt nog). Jag tycker du ska vara stolt över dig själv!! 🙂

  2. Det är en BRA insikt!! I och med att vi läser träningsbloggar o du kanske har många kompisar som tränar på hög nivå glömmer vi nog ofta att vi faktiskt är undantag. Vi är fantastiska =)

  3. Jag tycker mig ha märkt redan i dina inlägg att du ställer väldigt höga krav på dig själv. Och inget fel med det. Det får ju en att prestera mera. Men tror också att det kan vara bra att kunna rela lite ibland. Till exempel i en gren som inte är ens egen, så att säga 🙂 Och insikter om en själv är alltid bra och att våga säga dem högt trots att man anser dem vara mindre trevliga är modigt! Bra du! Och duktigt att du skidade i mål! Tycker lilla jag.

  4. Jag som har NOLL tävlingsinstinkt tycker också du har rätt höga krav på dig själv. Att bara kunna njuta av att röra på sig tycker jag du kanske kunde öva dig lite på. 😉 NÅT jag kan mer om. 🙂

  5. Jag behöver också lära mej det. Är nu 45år, så det finns ju lite tid kvar… Men är man tävlingsmänniska in i själen så är det nog så svårt.

  6. Jag kunde ha skrivit samma text själv! Egentligen hade jag inte tänkt så mycket på det förrän jag satt och pratade med några kompisar och berättade att jag på föräldramötet fått höra att min 6-åring ställer alltför höga krav på sej själv. "Ja men det gör du ju oxå!!" svarade alla kompisar i mun på varandra….då insåg jag att jag faktiskt har ganska svårt för att bara vara, att inte göra något, att inte prestera..men jag ska oxå jobba på det…att bara vara och njuta ibland! Fint skidat av dej!

  7. Jo en liknande kommentar fick jag också höra då Amanda gick i lekskolan. Det handlade om att Amanda tydligen pratat mycket om medaljer och första plats osv… De menade att hon tror att man alltid måste komma först och vinna… Det är kanske viktigt att barnen ser att idrott är kul också fast man inte vinner guld!

  8. Jag håller med föregående talare. Är likadan själv. Ställer extremt höga krav på mig själv, är aldrig nöjd menjobbar på det. Kämpa på, du rockar fett!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: