Crazy idé

Jag har hotat tidigare med att jag ska springa ett 100km ultra år 2012 och nu insåg jag att eftersom jag bor nära Svedängen så vore jag crazy om jag lät bli att springa just detta lopp… 😉


Masokistin unelma 2003

Helst av allt skulle jag springa Jungle-marathon, dvs 220km på 7 dagar i Amazonen. Men om jag inte vinner på lotto imorgon, lär det loppet bli osprunget i år (eller finns det någon som vill sponssa min resa med 4000euro) 😉 Jag lovar fullfölja loppet!

Hur som helst, tillbaka till ultra i Finland. Masokistin unelma, d.v.s. en masochists dröm springs den 25.8.2012. Den 1.9 ska jag springa midnightrun (10km) och den 23.9 ska jag springa Strand maraton. Nu undrar jag ifall jag tar mig vatten över huvudet? Blir det för mycket?

Har ingen tidspress vad gäller 100km och sist då jag sprang 50km med maratonmamman hade jag inga känningar i kroppen efteråt (förutom axlarna). Har heller ingen tidspress vad gäller midnightrun. Det är bara ett kul event – inga tidsmål. Strand maraton känns inte heller så ”viktigt”. Det är bara mer eller mindre än kul grej…

Ni kanske kan läsa mellan raderna. Jag ska springa 100km den 25.8 i Helsingfors och jag försökte med det här inlägget förklara för mig själv att 100km hit eller dit påverkar inte alls andra planerade lopp… I wish!

5 Replies to “Crazy idé”

  1. Jag kollade faktiskt också på junglemarathon för ett tag sedan, läste en artikel i en tidning om det och det lät ju hur tufft som helst men faktiskt en aning dyrt. Bra att ha en massa mål tycker jag!! och tuffa mål har du,det tycker jag är kul! Hade själv också gärna farit på flere lopp om det inte var så dyrt! (jag är ännu mamma ledig så).

  2. Ohh, nu började mina tankar drömma sig bort. Hade tänkt att jag skulle springa 100 2011, men det blev inte av… Verkar dock vara bara 35 pers som ryms med.

  3. Jag skulle inte rekommendera att springa ett 10 kilometers lopp mindre än en vecka efter ett 100 kilometers lopp. Inte heller att springa ett marathon bara en knapp månad efter. 100 km sliter mer än man tror och man brukar i ultrakretsar tala om att det krävs lika lång återhämtning i dagar som loppet man sprungit var långt i kilometer. Det betyder alltså att man inte är fullt återhämtad efter ett 100 kilometers lopp förrän efter tre månader… Det här förutsätter i och för sig att man springer 100 kilometers loppet nära sitt max, men om man inte sprungit (tävlat på) ultra tidigare så är det nog nära max redan att komma runt.Vill inte avskräcka dig heller, men jag tycker det kan vara på sin plats med en liten varning. Otaliga är de som överskattat sin förmåga och dragit på sig skador för att de trott de varit återhämtade när de inte varit det. Och 100 km är ganska långt ändå. Skulle jag vara du skulle jag skippa Midnight run i alla fall och bara springa Strandmaraton som ett träningspass ifall kroppen känns okej (annars skippa det också).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s