Ärlig mamma = dålig mamma?

Idag gjorde jag bort mig! Jag skäms så att jag rodnar då jag tänker på vad som hände.

Amanda var upprörd för att hon bråkat med några av tjejerna på dagis om tandfen. Någon hade sagt att en tjuv tagit tanden, någon annan menade att det var tandfen. Plötsligt hör jag mig säga att det inte finns någon tandfe. Då jag ser Amandas min önskar jag att jag hade kunnat hålla truten. Hon storgråter a la Hollywood. Det var inget litet snyft utan det var gråt som i ”Bold and the Beautiful”. Samtidigt skriker hon: ”Varför ljuger ni vuxna åt oss barn? Varför ljuger ni att det finns tandfe? Jag hör mig själv säga att det kanske ändå finns en tandfe och att jag misstagit mig… Hon konstaterar krasst att nej, det tror hon inte. Det är nog mammorna och papporna som lägger myntet under kudden. 

En stund senare står hon framför spegeln, hulkar, snyftar och försöker klämma fram en tår. Så ser hon på mig och ler och frågar om tandfen alltid hämtar peng eller om den ibland hämtar leksak. Varför kunde jag inte bara hålla mun?

4 Replies to “Ärlig mamma = dålig mamma?”

  1. Emil har tappat typ sju tänder på ingen tid alls – ett under att han kunnat tugga. Sista gången hade tandfén lagt 1 euro i glaset istället för två. Han konstaterade krasst att det visst blivit rea på tänder på sistone.

  2. Nå, alltid kan man ju inte lyckas. 😉 Här sku sambon gärna ha berättat om julgubben till skolpojken i julas men jag sa nej. Inte för att vi nu hetsar upp dem att tro på sådant, gillar inte att ljuga, men hade nog inte hjärta att låta hans illusioner gå i kras riktigt än. Men tandfén, nja, många har väl inte ens hört om henne(?). I frankrike var det en liten mus som hämtade pengar för tänderna hos mina farföräldrar, så jag har haft lite både och då mamma sen talade om tandfén..

  3. jag vill också att barn ska få vara barn… samtidigt är det lite paradoxalt att jag säger att nej, nej det finns inga troll, spöken och häxor, medan jag stunden senare pratar om tomtar, påskharen och snälla påskhäxor som åker till Blåkulla 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s