Aktivera muskler och förbättra balansen

Då jag deltog i SUL:s löptränar-utbildning fick vi en goodiebag som bl.a. innehöll en Jame-balancer. Jame-balancer är ett hjälpmedel med vilken man kan träna bättre balans samtidigt som de djupa mag- och ryggmusklerna får sig en ordentlig träning. Eftersom jag inte får syssla med löpning eller annan pulshöjande aktivitet just nu är balansbrädet perfekt träning för mig. 
Träning med Jame-balancer förbättrar också muskelstyrkan i fotbladet och vristen. Många gånger beror felsteg på att muskulaturen i foten är svag. Så länge jag har träningsförbud ska jag ge balansbrädet minst 15 minuter per dag framför tv:n. Det finns videon på youtube där man kan kolla in olika rörelser.
Balansbrädet finns i två olika modeller där den lila varianten är lite mer krävande – 
dvs den är aningen mer instabil!
Jag började med att träna baklåren, dvs jag lyfte den fria foten samtidigt 
som magen och ryggen stöder rörelsen.

Och tillbaka till grundposition

Samma rörelse kan byggas på så att man lyfter benet. 
Upprepa rörelsen i serier om 10. Paus emellan och upprepa 5 gånger. 
Står rakt på brädan och vrider på vristen från vänster till höger samtidigt 
som jag långsamt räknar till 60. Upprepar i en serie om 5.
Favoritrörelsen! Känns i lår och rumpa. Rygg- och magmusklerna 
jobbar samtidigt som lårmusklerna får sig en omgång.

Dagens outfit, dvs underställ utan sömmar från Cross har jag köpt på lopptorg. Understället är i nyskick och kostade mig totalt 2euro – ja helt rätt, 2euro! Säljaren var troligtvis någon som inte alls uppskattade sin julklapp 🙂 Vilken tur för mig!

5 Replies to “Aktivera muskler och förbättra balansen”

  1. Jag bara ÄLSKAR när man gör såna fynd på loppis!!! Tyckte själv jag fyndade då jag hittade ett oanvänt Helly Hansen underställ för 20 euro, men det var ju tydligen svindyrt 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s