Godaste gröten

Vår frukost består oftast av havregrynsgröt gjord på snabbflingor och mjölk i micron. Det tar 2 min. per portion. Gröten ”smaksätts” med frusna bär (blåbär, röd vinbär, hallon och jordgubbar) och ibland en klick smör eller en sked sylt. Det betyder att det tar ca. 8 minuter att tillaga hela familjens frukost! Viktor får sin portion efter 2 minuter, d.v.s. först av alla! Man kan väl konstatera att han inte stod längst fram i kön den dag man delade ut tålamod…

Nu har jag testat koka en lite hälsosammare gröt. På kvällen lägger jag stora havregryn i blöt i vatten, som jag sedan ställer in i kylskåpet. På morgonen kokar jag upp flingorna. Det tar ca. 2 minuter så är gröten klar (normalt tar det ca. 15-20 minuter att få flingorna mjuka). Det här om något är tids-effektivering 🙂 Samtidigt får vi njuta av en lite hälsosammare gröt men mer fibrer och mer näring. Mums säger magen – jippii säger effektiva mammaspring! 

6 Replies to “Godaste gröten”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s