Om kamera

Jag vill ha en ny kamera. En kamera som tar bra bilder, som är lätt att använda och som jag ska vara nöjd med i minst 10år.

Den prylgalna kompisen rekommenderar en Canon G11 framom en systemkamera.

Många jag känner äger systemkamera, men få verkar veta hur man skall använda den. Har märkt att många kör med automat inställning och jag är rädd att jag skulle fastna i samma träsk. Det känns ganska onödigt att lägga 1000 euro på en kamera som inte utnyttjas. Vad säger ni andra som är duktiga på det här med kameror?

Jag vill ta bra bilder, men rör mig ofta i skog och mark med barnen och behöver ha en kamera som jag snabbt kan plocka fram. Storleken spelar egentligen inte så stor roll.

Problemet med min nuvarande kamera är att den är en digikamera från år 2006 på typ 4megapixel och 10Xoptisk zoom. Utomhus blir det helt ok bilder, men inomhus är den värdelös. Bilderna blir ofta gulaktiga och det irriterar mig. Ni märker kanske hur oteknisk jag är… men jag vill lära mig 🙂 Och jag tycker om att fotografera.

3 Replies to “Om kamera”

  1. Nå det enda som skiljer denna G11 (finns nog redan G12) från systemkamera är väl att det inte går att byta lins. Annars finns de flesta möjligheter att gjöra manuella inställningar även på denna. Det krävs faktiskt att man sätter sig rejält in i fotandet för att börja med manuella inställningarna, och det krävs tålamod och tid. Men skoj och givande är det. Håller själv på att så smningom lära sig nåt om fotande..Sysslar även med löpande, därför brukar jag hålla ett öga på din blogg, bra inspirationskälla 🙂 h. Mårtenhttp://martensfotoblogg.blogspot.com/

  2. Jag röstar alla gånger för en systemkamera. Om du blir biten av fotoflugan kommer det att harma dig att du inte kan byta lins. T.ex. Canons Eos 550 eller 600D är relativt billiga, små och lätta men rkitgt bra systemkameror. Nikon är ett annat bra alternativ.

  3. Många verkar ha just 550! De går väl på ca 500euro. Men till det behöver man ju ett annat objektiv, för det som kommer med har jag förstått att ska vara rätt så värdelöst?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s