Trygghet

Viktor har  sedan start vägrat napp. Han har däremot en nalle eller tussa som han kallar den, som han vill bära med sig i tid och otid. Helst av allt suger han på nallens öra samtidigt som fingrarna frenetiskt rör sig över nallens halsduk. Den här nallen innebär för honom trygghet, närhet och tröst. Ibland funderar vi på att ta bort den av honom eftersom den luktar vedervädrigt. 
Brukar köra den i 90 grader i tvätt maskinen men då förlorar den enligt Viktor sin charm. När är man för stor för snuttefilt?

4 Replies to “Trygghet”

  1. Pojkarna hade sina snuttefiltar ganska länge, i hemlighet – speciellt på resa. Fortfarande får Bamsen följa med när de åker någonstans, eller möjligtvis de nya arga fåglarna. Fast Bamsen är ändå tryggast – och mest full av hemmadoft. Pojkarna är 8 och snart 10 … Var glad att det finns ett föremål som är så laddat med trygghet, det är ju underbart.

  2. Amanda har också en tussa (min en gammal t-shirt) och så en mjukisvovve som hon släpar på och självklart får och ska de ha den här tryggheten 🙂 Den har räddat oss många gånger då barnen är otröstliga och de har varit till stor hjälp på dagis och då de varit sjuka. Viktors nalle luktar tyvärr avskyvärt och borde troligtvis kokas i lut för att man ska få död på alla illaluktande bakterier som gottar sig inne i det lilla nalle-huvudet 🙂 Har provat med allt: tvättar den i 90grader, har kört den i mikron och har haft den i frysboxen. Den luktar likväl illa 🙂 Men jag gissar det bara gäller att stå ut… någon dag längre fram måste den ju lukta illa – också i hans näsa 🙂

  3. Alvin har sina salama-bilar. Inga snutten, inga gosedjur, bara hårda plåtiga bilar som han måste ha i sängen. Evi har en grå filt (fd vit) och en grå (fd rosa) gris aka nassepossu. filten och nassepossu skall få besöka tvättmaskinen i morgon och jag hoppas att alla inblandade tar det på bästa sätt. Jag har förstått att ättika och soda neutraliserar lukt, men jag har inga tips på hur man skall använda dem!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s